lauantai 6. heinäkuuta 2013

Praha-Budapest

Oon hengissä, ainakin osittain. Oon tehny töitä ihan hulluna ja tälläkin hetkellä tulin tunti sitten töistä kotiin ja mun pitäs olla jo nukkumassa koska 7 tunnin päästä kolmelta yöllä pitäs herätä taas töihin. Ymmärrätte varmaan et blogi ei oo ollu ensimmäisenä mielessä kun on vapaa-aikaa.. oon yrittänyt jossain välissä ehtiä nauttia kesästäkin. 

Niin olin mä siellä lomallakkin, mut oisin jo uuden tarpeessa! Enivei, tässä nyt miljoonittin kuvia reissusta... nää ei kyllä yhtään auta mun työjaksamista, koska palaisin noihin maisemiin vaikka heti, jos se olisi mahdollista.


Ensimmäinen päivä Prahassa ja myös ensimmäinen käyttökerta noilla kengillä... joka jäi myös niiden viimeiseksi, kun noi pirulaiset meni tekemään mun kantapäihin niin järkyttävät rakot, että loppu matka mentiin sitte släbäreillä... se niistä ''mukavista kävelykengistä''.


Prahasta ei sen enempää kuvia sitten ollutkaan. Vietettiin siellä 2 päivää ja täytyy sanoa, että ei ollut ihan mun paikka. Oluen juontiin ja shoppailuun täydellinen kohde, mutta muuta siellä ei sitten oikeen ollutkaan tai sitten ei vaan tiedetty mitä tehdä.Oltiin varattu jo ajoissa bussimatka Prahasta Budapestiin, joka kesti 7 tuntia ja voin kertoa ettei 7 tuntia oo koskaan menny noin nopeesti! Bussissa oli todella hyvä ilmastointi, ilmanen wifi ja super mukavat penkit. Olisin voinu mielellään jäädä sinne bussiin istumaan vaikka pidemmäksikin aikaa...

Kun saavuttiin Budapestiin tajusin heti, että se oli mun paikka. Ensimmäisenä päivänä taas kierreltiin ja kateltiin miltä Budapest näyttää ja mentiin suht aikasin nukkumaan, koska suunnitelmana oli seuraavana päivänä herätä aikasin ja lähteä kylpylään.Iso kiitos sille lukijalle joka suositteli meille Schenenyin kylpylää! Kylpylä oli uskomattoman kaunis ja varsinkin ulkoaltaat oli mun mieleen. Olisin voinu jäädä koko päiväks makoilemaan niihin ulkoaltaisiin ja ruskettumaan, valittettavasti Roope oli vähän eri mieltä asiasta. Suosittelen tätä kylpylää kyllä jokaiselle joka Budapestiin tulee lomailemaan, voisin palata Budapestiin pelkästään tän kylpylän takia.Roopen mielestä oli tosi hauskaa pilata kaikki yhteiskuvat, mä en oikeesti välillä kestä tota miestä. Kylpylän jälkeen kiivettiin tonne kukkulalle, missä oli Budapestin vapaudenpatsas, tai ainakin näin Roope mulle kerto. Sanokaa jos oon väärässä, mä en oikeesti enää tiedä millon Roope vitsailee ja on  muka tietävinään kaiken ja millon oikeesti on oikeessa. Niin ku mä pitkään luulin että Budapest ja Bukarest on sama asia, kun Roope mulle niin kiven kovaa väitti... kunnes vikana päivänä sitte kerto et se oli vaan vitsi ja yritti testata kuinka tyhmä mä oon.

Näköjään aika tyhmä.No oli sitte vapaudenpatsas vai mikälie, joka tapauksessa tuolta korkeelta oli ihan huikeet näkymät koko kaupunkiin ja samalla tuli suoritettua koko loman edestä urheilua kun kavuttiin 40 asteen kuumuudessa tonne kävellen.Illalla suunnattiin vielä lukijan suosittelemaan baariin Szimplaan, joka on raunioihin rakennettu baari. Toi baari oli mun mielestä ihan mahtava! Paikka oli koristeltu ties millä ja ihan kaikella mitä voi vaan kuvitella... Ei hirveen kauaa siellä kuitenkaan viihdytty, koska paikka oli ihan täynnä turisteja ja mihinkään ei meinannut mahtua istumaan. Lisäks sen ihmismäärän takia tuntu ku ois ollu saunassa... Jokatapauksessa näkemisen arvoinen paikka, mutta tonne kannattais varmaan mennä jo aikasemmin varaamaan ittelleen hyvät paikat, missä vois istua koko illan.


Toinen kokemisen arvoinen paikka oli Klub Vittula. Joo... vittula! Vissiin joku muukin suomalainen oli sinne löytänyt, koska esimerkiks vessan seinään oli tussilla kirjotettu ''Terveisiä Timo Soinille: Ime Munaa''. Baari oli myös naurettavan halpa, olut oli jotain 70 senttiä ja kaikki drinkit noin 2 euroo. Jos Vittulaan suuntaatte, voitte yrittää bongailla seinältä meidän kirjotuksia ;)Budapestissä oli paljon muutakin nähtävää mistä ei valitettavasti nyt ole kuvia. Esimerkiksi kauppahalli, ostoskeskus Mammut, metrot,  puistot, ravintola Trofe Grill ja paljon paljon muuta, mitä suosittelen kyllä kaikille! Meidän Budapestin hotelli Baross City oli todella hyvä ja voin sitäkin suositella lämpimästi. Tästä postauksesta varmaan selviää aika hyvin kumpi kaupunki vei mun sydämmen. Voisin palata Budapestiin vaikka heti! Praha oli myös kokemisen arvoinen, mutta ei vienyt mun sydäntä niinkuin Budapest.

Toivottavasti tällä kilometrin mittaisella postauksella saan vähän edes anteeksi mun blogihiljaisuutta. Palataan taas kun töiden ja kesäsuunnitelmien ohesta ehdin tänne!

-Miia

4 kommenttia:

 1. Hei, kiitos Budapest vinkeistä :)

  VastaaPoista
 2. Kiva että postasit taas:) tykkään paljon sun tyylistä kirjottaa:)

  VastaaPoista
 3. Ole hyvä, kiva jos olin avuksi :)

  VastaaPoista
 4. Kiitos paljon! Kiva että joku tätä jaksaa vielä lukeakin vaikka mun postailu on näin epäsäännöllistä :D

  VastaaPoista