maanantai 24. maaliskuuta 2014

Kauneusleikkauksista

Tää on aihe on varmasti aika ajankohtainen ja mun täytyy sanoa näin heti alkuun, että en pidä kauneusleikkauksista. Entiten mua huolestuttaa kauneusleikkausten vaikutus yhteiskuntaan ja nuoriin naisiin. Esimerkkinä voisin ottaa tässä esille Miss Universum kisat. Alla olevasta kuvasta näkee viime vuoden voittajan ennen kauneusleikkauksia ja jälkeen. Jotenkin surullista, että jokainen tyttö on tuolla kisoissa niin leikelty ja feikki, että enemmin siellä kisataan siitä kenellä on paras kauneuskirurgi. Onhan se ilmiselvää, että kaikki nämä kisaavat tytöt näyttävät aivan samperin hyvältä, mutta mun mielestä kisatkin olisivat mielenkiintoisemmat ja reilummat jos kisattaisiin omilla neutraaleilla kasvoilla ja vartalolla. Kaikki kauneuskisat ovat muutenkin vähän kyseenalaisia, kauneus on kuitenkin jotain mihin me emme voi mitenkään vaikuttaa. Jokainen syntyy sen näköisenä kuin syntyy, eikä omia kasvojaan voi treenata paremmiksi.


1-Kuvakaappaukset2Surullista on myös se, että suomessa Missikisat on aina ollut ne ''aito'' kilpailu, missä ei ole kauneusleikkaukset sallittuja. Nyt Miss Suomi kisojen säännöissä lukee näin "Kaikkiin kauneusleikkauksiin tai niihin verrattaviin toimenpiteisiin suhtaudutaan erittäin varauksellisesti ja käsitellään tapauskohtaisesti". Eli kauneusleikkaukset eivät enää ole Miss Suomi kisoissa kiellettyjä vaan katsotaan vähän sormien välistä.


Suomessa kauneusleikkaukset ovat mielestäni tabu. Niistä ei haluta puhua, eikä niitä ottaneet leikkauksiaan myönnä. Esimerkkinä Sara Chafak, joka oli kyllä Missikisat voitettuaan vielä ihan luonnollinen, mutta nykyään aivan erinäköinen kuin kisojen aikaan. Sara ei myönnä yhtään kauneusleikkausta, mutta kyllä mielestäni ainakin nenää ja huulia on muotoiltu uudestaan. Lähinnä enemmän ärsyttää vielä se, ettei leikkauksia voida myöntää. Onhan Sara nykyään todella kaunis, mutta en usko hänen enää olevan ihan luomu.


1-Desktop7Halusin kirjottaa tästä aiheesta, koska mun mielestä kauneusleikkaukset on jo melko arkipäivästä. Ennen silikoonirinnatkin olivat vaan julkkisten ja ilotyttöjen touhua, mutta nykyään monella mun kaverillakin on silarit ja yhä useammalla ihan normaalilla kotiäidillä tai opiskelijallakin. Ymmärrän, että esimerkiksi fitnesskisoissa ollaan niin kireessä kunnossa, että tissit lähtee dietin aikana ja halutaan silikoonien avulla säilyttää tietynlainen naisellisuus. Tai rintasyövän tai muun sairauden takia oma vartalo/kasvot ovat epämuodostuneet ja halutaan korjata ''virheet'' normaalin näköisiksi. Kuitenkin pelottaa ajatus siitä, että silikooneista tulee ennemmin sääntö kuin poikkeus. Onko kohta jo harvinaisempaa, että on omat rinnat? Onko kohta sama asia käydä vähän muokkaamassa naamaansa, kuin käydä vaikkapa kampaajalla?


Kyllä minäkin tykkään laittautua ja näyttää hyvältä, mutta mennäänkö jo vähän liiallisuuksiin? Kukaan ei ole täydellinen, eikä tarvitsekkaan olla. Mun mielestä tää maailma olisi aika tylsä, jos kaikki ihmiset olisi samasta muotista leikeltyjä. Lisäksi ne pienet ''virheet'' tekee meistä mielenkiintoisia ja musta kauniimpaa ja arvostettavampaa on kantaa ne omat virheensä hyvällä itsetunnolla, kuin käydä leikkelemässä itseään kasvattaakseen itsetuntoaan.


Mitä mieltä siellä ollaan? Hyväksyttekö kauneusleikkaukset vai oletteko vastaan?


-Miia

9 kommenttia:

 1. Ei todellakaan liian sekava kommentti, mahtavia ajatuksia toit esille!

  Itse käsittelin tässä postauksessa kauneusleikkauksia enemmän vain pintapuolisesti, kauneuskisojen kannalta ja kuinka ne mahdollisesti vaikuttaa nuorisoon kuten itseeni ja kuinka huolestuttaa niiden yleistyvyys. Nyt kun toit omia mielipiteitäsi esille rupesin ajattelemaan asiaa myös vähän syvemmältä. Kyllähän se on aivan totta, että me kaikki jollain tapaa olemme kunnianhimoisia ja pyrimme etenemään mahdollsimman pitkälle tässä elämässä. Kauneus on yksi tapa menestyä nykymaailmassa (viehättävän kumppanin saaminen, uralla eteneminen, julkisuus) joten näillä kauneusleikkauksilla pyritään muokkaamaan itseään siihen suuntaan, että on muiden silmissä mahdollisimman viehättävä mikä mahdollisesti tuo paremmat mahdollisuudet menestyä. Toisaalta, en näe siinä mitään pahaa, mutta onhan se ehkä vähän turhamaista ja ''oikotie onneen''.

  Tuo ikääntymispointti oli erittäin hyvä. Tämänkin asian pystyy hyvin nykypäivänä yhdistämään tuohon menestymiseen. Rikkaat, viehättävät miehet usein haluavat nuoren, kauniin naisen. Työnantajakin miellään palkkaa nuoren, kauniin ja viisaan naisen. Jokainen haluaisi pysyä siinä iässä, jolloin on parhaat mahdollisuudet menestyä. Ei enää ikäännytä kunnialla ja pidetä ryppyjä kokemuksen merkkeinä, vaan nimenomaan kuten mainitsit enemmän sairautena jota halutaan välttää mahdollisimman pitkään.

  Tämän sun kommentisi luettuani, voin todeta että kyllä minäkin tapauskohtaisesti voin kauneusleikkaukset hyväksyä, jos kauneusleikkaukselle on hyvät perusteet. Silti pidän kauneusleikkauksia vähän turhamaisena ja uskon tässä maailmassa olevan niin paljon enemmänkin kuin vain ulkonäkö sekä muitakin mahdollisuuksia menestyä.

  Kiitos kommentistasi, sait mut pohtimaan tätä asiaa monesta eri näkökulmasta ja jopa ehkä olemaan vähän mieleltään avoimempi kauneusleikkauksia kohtaan :)

  VastaaPoista
 2. Joo ei hitto mitä muutoksia oikeesti! Etenkin toi Saran ennen ja jälkeen kuva. Tyhmä on joka uskoo et toi on vaan sitä lapsenpyöreyden katoamista niin kuin Sara sanoo.. Huh huh! Kas kun mun naama ei ole muuttunut mitenkään? Taikka huulet kasvanut kolminkertaisiksi...

  http://www.vauva.fi/keskustelu/3934482/ketju/sara_chafak_ja_plastiikkakirurgia

  En kans voi tajuu miks nykyään kaikki haluaa näyttää niin muoviselta. Esim. toi huulientäyttö ankka-villitys on jotain semmosta mitä en ymmärrä. Mun mielestä muutenkaan ei ole kaunista että ylähuuli on isompi kun alahuuli. Mut joo huh. Niin raivostuttava aihe! Suomen missikisat vois lopettaa kokonaan kun taso on mikä on.

  Muuten mulla ei ole kauneuskirurgiaan vastaan mitään kunhan pysytään kohtuudessa!

  VastaaPoista
 3. Näinpä, sulla on paljon samoja ajatuksia tässä! Mä itse "sallin" kauneusleikkaukset esimerkiksi niissä tilanteissa, kun halutaan korjata jotain terveydellisiä ongelmia (esimerkkinä vaikka rintojen pienennys selkäkipujen tms. vaivojen takia) tai korjailu tapaturman jäljiltä - tässä kohtaa nimitys vaan ei taida olla enää kauneusleikkaus vaan "korjausleikkaus" tai jotain siihen suuntaan. Tajuut kuitenkin pointin!

  Siinä kohtaa kun ruvetaan leikkelemään omaa naamaa "näyttääkseen paremmalta" tai tullakseen muuten vaan onnelliseksi, on mun mielestä priorisoitu jotain pieleen, jos onnellisuuden tuo uusi nenä tai turbohuulet, niin hei haloo? Tottakai jokasen oma asia mitä kehollensa tai kasvoillensa haluaa tehdä, mutta siinä vaiheesa pitäisi mun mielestä olla siinä vaiheessa myös munaa myöntää asia :D ei sillä että sitä tarvitsi kuuluttaa ympäriinsä, mutta esimerkkinä juuri toi Chafak, kun muutos on noin huomattava niin on vähän naurettavaa kiistää käyneensä leikkauksissa. Lisäksi päätös tulisi sitten edes lähteä itsestä eikä ympäristön painostuksesta.

  Hyviä pointteja kyllä sulla postauksessa ja näissa ylemmissä kommenteissa!

  VastaaPoista
 4. Mun mielestä on surullista, että varsinkin näin treeniblogimaailmassa (etenkin kisaajien kohdalla) silarit tuntuu olevan niin normaali asia. Jos et tykkää silareista niin oot pienirintainen kukkahattutäti :D Tietenkin tissit on jokaisen oma asia ja oma valinta, ei siinä oo mulla mitään nokan koputtamista. Mutta kun miettii, että kuinka paljon nuoria naisia lukee blogeja ja blogeissa esim. juurikin silarit on niin normaali asia, että jotkut saattavat ottaa mallia. Ehkä hieman kärjistetysti! Mulle on ollut yllätys, että kuinka normaalia kauneusleikkaukset on nykypäivänä. Ihan hyvä sillain, ettei se nyt ole hirveen suuri tabu, mutta ei se arkipäiväistäkään mun mielestä saisi olla.

  VastaaPoista
 5. Eipä ne kasvonpiirteet yleensä noin radikaalisti muutu vauvapyöreyden lähtiessä, en usko mäkään tätä väitettä :D Nää villitykset menee aina ihan yli, jättipallosilarit ja ankkahuulet on hyvä esimerkki! Kyllä silarit ja huulten täytönkin voi tehdä ammattimaisesti sekä hyvällä maulla, mutta usein tullaan sokeaksi lopputulokselle ja halutaan vaan lisää ja enemmän, jonka vuoksi lopputulos on juuri se muovinen. Kohtuus kaikessa!

  VastaaPoista
 6. Veit sanat suustani! Itsekin hyväksyn nämä terveydellisistä syistä tehdyt leikkaukset, mutta eipä taida sillon enää kyseessä olla kauneusleikkaus. Hyväksyn myös pienet kauneusleikkaukset kasvojen alueella, jos ne leikattavat alueet ovat oikeasti häiritseviä esim roikkuvat silmäluomet tms. Mutta esimerkiksi Sara, voitti jo missikisat ja silti halusi muokata omia kasvojaan. Ymmärrän kyllä, että Sara ehkä teki tämän menestyäkseen paremmin missiuralla, mutta kyllä voisi sentään myöntää leikkauksensa kun muutos on noin huomattava. Ja eihän sitä todellakaan tarvitse mitenkään kuuluttaa ja mainostaa että oma naama on leikattu, mutta voisi edes myöntää kun kysytään.

  Ja niinkun sanoit, ei kauneusleikkauksia todellakaan pitäisi tehdä siitä syystä, että se tekisi onnelliseksi!

  VastaaPoista
 7. Ymmärsit hyvin tän postauksen pointin. Juuri tätä hain takaa, ettei mua niinkään häiritse ne itse silarit (jokaisen oma valinta) vaan se mitä se aiheuttaa nuorisolle ja mihin tämä voi johtaa. Fitnesskisaajilla on oikeasti harvinaisempaa, että on omat rinnat kuin silarit ja kun nyt on fitnesskisat suosittuja, niin tottakai se tarkoittaa, että silareita otetaan vain enemmän ja enemmän. Tämä johtaa siihen, että silikonirintaisia naisia nähdään enemmän ja kun silmä tottuu siihen niin tottakai nuoret naiset vertailevat omaa kroppaansa niihin. Minkä takia taas voi syntyä vääristynyt kuva omaan vartaloonsa tai yhä nuoremmat tytöt hankkivat silikonit (mihin on jenkeissä jo jouduttu). Pelottavaa on nähdä mihin tämä johtaa vaikka 10 vuoden päästä, onko silloin normaalia että jokainen 16-vuotias käy ottamassa silikonit?

  VastaaPoista
 8. Minusta on aika pelottavaa, että kauneusleikkauksia otetaan yhä vain nuorempina ja nuorempina. Mikäs siinä sitten vanhana korjaillessa jotain, maltillisesti, mutta että lähdetään muokkaamaan omasta naamastaan jotain ihan muuta kuin mitä se on ollut. Ei voi yhtään tietää, miten nuo injektiot ja leikkelyt vaikuttaa sitten kun ikää alkaa olla enemmän. Sitten yritetään korjata kertaalleen korjattua uudelleen ja uudelleen ja lopulta lopputulos on lähinnä pelottava.

  VastaaPoista
 9. No näimpä juuri! Nuorena huulien täyttäminen, nenän leikkaaminen tai vaikka poskipäiden kohottaminen on mun mielestä väärin. Se, että alkaa jo nuorena muuttamaan ns. virheetöntä ulkonäköä erinäköiseksi vain sen takia ettei ole tyytyväinen, on mun mielestä todella pinnallista. Jos oikeasti asiat on niin hyvin, että jaksaa murehtia ohuita huulia tai suurta nenää ja on siihen valmis tuhlaamaan järjettömästi rahaa, on mun mielestä elämässä vähän jotain vinossa. Ja hyvä pointti toi ikääntyminen. Minkä näköinen lopputulos on kun jo nuorena leikkaukset aloittaa... puhumattakaan siitä kuinka paljon rahaa ja vaivaa joutuu ulkonäköönsä tuhlaamaan vuosien varrella!

  VastaaPoista