maanantai 3. helmikuuta 2014

Bulgur - parempi vaihtoehto riisille

Oon löytänyt uuden rakkauden, bulgurin. Vaikka riisikin on jo hyvä hiilarien lähde, niin miksei voisi pistää vielä paremmaksi! Tässä vähän vertailtavaa teille:


Ravintosisältö / 100 g
Energiaa: Riisi 360 / Bulgur 340 kcal
Proteiinia: Riisi 7,1 / Bulgur 13 g
Hiilihydraatteja: Riisi 80 / Bulgur 62 g
Rasvaa: Riisi 0,7 (tyydyttyneitä 0,2)/ Bulgur 2 g (tyydyttyneitä 0)
Ravintokuitua: Riisi 1,3 / Bulgur 12 g
Natriumia: Riisi 0 / Bulgur  0g


Bulgurin ravintoarvot on musiikkia mun korville... kaloreita vähemmän kuin riisissä, proteiinia melkein tuplasti, hiilareita vähemmän, 0 grammaa kovaa rasvaa sekä kuitua ihan järjetön määrä! Maku on mielestäni jopa maukkaampi kuin riisillä, rouskuu kivasti hampaiden välissä. Hintakin on halvempi kuin riisillä, eli ei ole kyse mistään hifistely-luomu-vege-eko jyvästä.


bulgar-wheat


"Bulgur tarkoittaa sananmukaisesti murskattua vehnää, mutta sen valmistusprosessi on monimutkaisempi kuin tavallisen murskatun vehnän: Jyvät esikeitetään ja kuivataan tai paahdetaan. Bulguria voidaan käyttää kuskusin ja riisin tapaan. Se on libanonilaisen tabouleh-salaatin ja kibbehin oleellinen raaka-aine.


Bulgur sisältää enemmän mineraaleja ja vitamiineja kuten B-vitamiineja, K-vitamiinia, fostoria, rautaa, mangaania ja proteiinia kuin vaihtoehtoiset elintarvikkeet riisi, pasta tai kuskus. Rikkaan ravintoarvopitoisuutensa ansiosta bulgur on suositeltava vaihtoehto terveellistä tai kasvisruokavaliota noudattaville."


Do I need to say more?


-Miia

2 kommenttia:

  1. That's why I love you! :D haha. Kiitos oikeesti tuhannesti taas tästäkin postauksesta, koska a) oon ettinyt jo pitkään jotain hyvää hiilarinlähdettä b) noi ravintoarvot! c) aion matkia sua - tässäkin asiassa. Mistä kaupasta oot löytänyt tota? :) Ihan perus Prisma yms?

    VastaaPoista
  2. Hahah ole hyvä, saat matkia ihan rauhassa ;) Tännehän mä tän kirjotin, että te kaikki muutkin pääsette kokeilemaan! Ja joo ihan perus prismoita ja sittareista löytyy sieltä linssejen, kvinoan ja muiden GoGreen tuotteiden seasta :)

    VastaaPoista