sunnuntai 18. tammikuuta 2015

Kompressiosäärystimet - huttua?

Kompressiosäärystimet alkavat olla jo kuntosaleilla ja lenkkipoluilla melko tuttu näky. Näiden räikeän väristen säärystimien tarkoitus ei kuitenkaan ole kaikille tuttu. Onko nämä kompressiosäärystimet vain hyvin makkinoitu turhake?

Kilpaurheilijana voin todeta, että ei todellakaan ole. Itsekin reagoin aluki näihin kompressiosäärystimiin vähän epäilevästi. Omien kokeilujen jälkeen täytyy kuitenkin todeta, että olen kokenut nämä ihan huipputuotteeksi. Puen korkealla kompressiopaineella varustetut säärystimet yleensä noin 30min ennen treeniä ja säärystimet päälle vetäessä tulee jalkoihin ihanan keveä ja tukeva tunne. Treenin aikana sama tukevavaikutus jatkuu, josta olen esimerkiksi jalapäivänä tuntenut olevan hyötyä. Varsinkin jos on ollut pitkä työpäivä, minkä jälkeen pitää mennä vetämään kyykkytreeni niin ilman näitä säärystimiä jalat ovat olleet jo ennen treeniä ihan loppu. Seisomatyötä tekevänä jalat ovat usein työpäivän jälkeen turvonneet, nesteiset sekä väsyneet ja jalkatreeni tuntuu painajaiselta jo pelkkänä ajatuksena. Kompressiosäärytimillä saa lihasten aktiivisuustason nousemaan, verenkierron toimimaan vilkkaammin sekä tehostettua aineenvaihduntaa ja lymfaattista järjestelmää, jolloin pitkän työpäivän jälkeen jalkatreeni ei tunnu mahdottomalta ajatukselta. Väsyneenä treenaaminen on aina vaarallista, mutta kompressiosäärystimillä saa loukkaantumisriskiäkin pienennettyä. Perusteellinen lämmittelly on silti tärkeää, sitä ei näillä säärystimillä saa korvattua!

Toinen voimanostoliike, missä olen huomannut kompressiosäärystimien olevan hyödylliset, on maastaveto. Tanko helposti kolisee sääriin ja ohuet treenitrikoot eivät suojaa mustelmilta. Kun olin pujottanut ennen treeniä nämä säärystimet trikoiden alle, mustelmien määrä väheni huomattavasti. Isoista kolhuista nyt tietenkin jää jälki, mutta pienemmistä kolhuista säärystimien kanssa ei jäänyt mustelmia. Lisäksi suorituskyky myös parani. Usein maastavedossa saattaa mulla vierähtää helposti tuntikin ja säärystimien kanssa jalat pysyivät kokoajan virkeinä. Myös pitkillä lenkeillä säärystimien kanssa jalat pysyvät koko lenkin ajan virkeinä ja kevyen tuntuisina. Ja mielestäni paras asia on se kun otat treenin jälkeen nämä säärystimet pois jalasta, tuntuu jalat edelleen kevyiltä!

Ja nyt sitten se paras juttu... huikein keksintö vähään aikaan. Matalan kompressiopaineen säärystimet, mitkä on suunniteltu erityisesti treenistä palautumiseen ja mitä voi yhtäjaksoisesti käyttää pitkiäkin aikoja. Näitä voi pitää vaikka koko työpäivän jalassa tai mikä parasta vaikka yön yli! Perjantaina mulla oli ohjelmassa kyykyt ja pohkeet, käytin korkeamman paineen säärystimiä treenin ajan ja yöksi pistin matalan kompressiopaineen säärystimet, aamulla ei ollut mitään lihaskipuja ja jalat tuntuivat jo vaikka heti valmiilta seuraavaan suoritukseen. Lisäksi mulla oli polvilämppäreistä tullut oikeaan pohkeeseen vähän lihaskipuja. Ostin muutama viikko sitten uudet lämppärit ja ne on vielä aika kankeat, minkä vuoksi niillä treenatessa ei verenkierto ja aineenvaihdunta toimi ihan parahaalla mahdollisella tavalla. Noh näitä matalan paineen säärystimiä kun olen nyt muutaman yön putkeen käyttänyt niin on kaikki kuona-aineet lähteneet liikkelle tehostuneen aineenvaihdunnan myötä ja kaikki kivut hävinneet. En yhtään epäile, että saatatte tällä hetkellä miettiä tän kuulostavan liian hyvältä ollakseen totta.. en juksaa yhtään, ihan täysin omien kokemuksieni perusteella kirjoitan.

Sain Tritaniumilta heidän uutukaiset kompressiosäärystimet testailuun ja en voi muutakun kehua näitä... ihan huippulaatua! Tritaniumilla on markkinoiden ainoat matalan kompressiopaineen säärystimet ja ihmettelinkin miksei muilta valmistajilta löydy vastaavia, nämähän on ihan mieletön keksintö. Vertailin aikoinaan Zeropointilta saamiani säärystimiä näihin Tritaniumin versioihin ja kyllä huomaa näissä Tritaniumin omissa yhdistyvän huippusuunnittelu ja korkeanlaatu. Tritaniumin säärystimet ovat paksumpaa, pehmeämpää ja jykevämpää materiaalia, mikä varmasti lisää käyttöikää sekä tehokkuutta. Lisäksi nämä Tritaniumin omat ovat pidemmät kuin Zeropointin, joten menevät hyvin pitkäsäärisellekkin urheilijalle. Huomasin myös kankaan paksuuden ja jykevyyden vaikuttavan säärystimien paikalla pysymiseen, eikä säärystimien asentoa tarvinnut korjailla yhtään treenin aikana tai yöllä. Tällä hetkellä Tritaniumilta löytyy nuo matalan paineen säärystimet valko-harmaana ja korkean paineen säärystimet pinkkinä sekä lime-mustana. Tritaniumilta on kevään aikana tulossa samoilla ominaisuuksilla varustettuja sukkia ja toivottavasti myös lisää värivalikoimaa, koska tällä hetkellä Zeropoint vielä voittaa tuote- ja värivalikoiman laajuudessa. Vaikka hienot väriyhdistelmät ovatkin houkuttelevia, kilpaurheilijana valitsen kuitenkin säärystimeni laadun perusteella :)
Jos joku tänne asti jaksoi lukea niin onneksi olkoon, saat nyt koodilla "extend" -15% kaikista Tritaniumin tuotteista. Ei siis pelkästään näistä säärystimistä vaan myös kaikista muista Tritaniumin tuotteista! Heidän nettikaupassa onkin tällä hetkellä tarjouspaketti, jossa on nämä molemmat säärystimet, matalalla sekä korkealla kompressiopaineella varustetut, yhteishintaan 50e ja siitä saatte vielä tällä alennuskoodilla 15 prosenttia hinnasta pois. Jäljelle jää vain 42 euroa ja 50 senttiä, ei huono hinta kaksista kompressiosäärystimistä. Tällä tarjouksella hintaa jää vain vähän reilu parikymppiä per säärystinpari. Tarttukaa tilaisuuteen!


Eli "extend" koodilla -15% alennus KAIKISTA Tritanium tuotteista 31.1 saakka!

♥Miia

23 kommenttia:

 1. Moikka! Tuo alekoodi ei jostain syystä toimi. Sivu ilmoittaa sen olevan virheellinen tai poistunut käytöstä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka! Kiitos kun sanoit asiasta, selvitän ongelman heti :) Pahoittelen häiriötä, ilmoitan heti kun koodi toimii!

   Poista
  2. Tritaniumin päästä koodi on testattu ja pitäisi kyllä toimia. Kannattaa päivittää selain ja kokeilla uudestaan tai kokeilla kokonaan toisella selaimella. Toivottavasti saat koodin toimimaan :)

   Poista
 2. Mäkin kirjoittelin sattumalta just eilen kompressiosäärystimistä, vertailussa oli zeropoint ja 2xu :) En edes tiennyt että on erikseen tuollaisia palautumiseen tarkoitettuja, pitääkin tutustua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kävin lukemassa sun postauksen, tosi kiva kun olit listannut noita plussia ja miinuksia. Itselläni on juurikin noi samat pinkit Zeropointin säärystimet kuin sulla, joten oli kiva lukea mitä eroa niillä ja 2xun versioilla on. Postauksen lopussa mainitsit, että seuraavaksi haluaisit ostaa testiin kompressiotrikoot ja voin lämmöllä suositella Tritaniumin Shapeshifter trikoita. Omistan itse ne mustana kultaisella teksillä ja on kyllä ehdottomasti yhdet lempitrikoistani. Saatan pitää niitä vapaa-ajallakin hyötyjen ja mukavuuden takia. Ja tosiaan niistäkin on nyt mahdollisuus saada se -15% normaalista hinnasta pois :)

   Tällä hetkellä Tritanium taitaa ollakin ainut jolla on valikoimassa nuo palautumiseen tarkoitetut kompressiosäärystimet. Tritaniumin valikoimaankin ne tuli vasta hetki sitten, eli ihan uusi juttu on kyseessä. Varmasti myöhemmin tulee muillekkin valmistajille valikoimiin, mutta nämä ovat tällä hetkellä ainoat markkinoilla. Täytyykin sanoa, että nämä palautumiseen tarkoitetut ovat olleet mulla jopa kovemmassa käytössä kuin noi korkeammalla kompressiopaineella varustetut. Suosittelen tutustumaan :)

   Poista
 3. Kiitos tästä tekstistä! Ja muutenkin blogistasi, täältä saa paljon treenimotivaatiota :) Oon miettinyt olisko säärystimien hankinta yhtä tyhjän kanssa, mutta nuo sun kokemukset kuulostaa todella hyviltä! Pitääkin mennä tutustumaan valikoimaan ja testailla itsekin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihanasta kommentista! Tämmöiset kommentit antavat mulle motivaatiota ja innostusta jatkaa tätä blogin kirjoittamista :)

   Nykypäivänä myydään kaikennäköstä fitnesshömpötystä joka puolella, niin on täysin ymmärrettävää, että oot miettiny onko nämä säärystimet ihan huttua... kuten sanoin postauksessa, niin itsekin epäilin ennenkuin testasin. Suosittelen varsinkin aktiivisesti urheileville, seisomatyötä tekeville ja jalkojen turvotuksesta kärsiville! En usko, että joudut pettymään ;)

   Poista
 4. Hei, nyt alennuskoodi toimi ja sain tilauksen tehtyä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hienoa! Hyvä, että sait tilauksen tehtyä ja kiitos ilmoituksesta :)

   Poista
 5. Olin päättänyt olla ostolakossa, kunnes luin tän sun tekstis ja menin tilaamaan ton setin! Hah:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahah, no mutta täähän oli hyvä syy rikkoa ostolakko ;)

   Poista
 6. Mitenkä jos harjoittelu on juoksupainotteista, onko hyötyä samalla tavalla kuin teille saliharjoittelijoillekkin? Mulla pohkeet tulee kipeäksi ihan 5x viikossakin kun juoksee, vaikka kengät on ihan valittu erikseen askellukseen sopivaksi. Kompressiosukkia kokeilin joskus mutta ei ne oikeen toiminut :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä en ehkä ole paras ihminen vastaamaan tähän kysymykseen, kun oma treenini on salipainotteista. Juoksen kyllä, mutta en ihan yhtä useasti kuin sinä. Mulla tulee helposti penikat kipeäksi, varsinkin jos juoksen asfaltilla. Penikkavaivoihin olen kokenut kompressiosäärystimien auttavan. Lisäksi mulla tulee jalat helposti kipeäksi ja tukkoisiksi juoksun jälkeen, niin palautumiseen nämä todellakin auttavat.

   En pysty sanomaan varmasti mistä pohjekipusi johtuu, mutta voisin kuvitella sen olevan lihassärkyä. Säärystimet aktivoivat verenkiertoa, jolloin lihakset saavat enemmän energiaa ja happea sekä tehostaa aineenvaihduntaa, minkä ansiosta maitohapot poistuvat lihaksista nopeammin. Uskoisin verenkierron ja aineenvaihdunnan tehostumisen auttavan pohjekipuihisi, jos se siis on lihaskipua tai -särkyä. Mulla ei kuitenkaan noin ahkerasta juoksemisesta ole kokemusta, mutta jos olisin sinä niin ehdottomasti kokeilisin. Uskon, että säärystimistä olisi hyötyä sinulle :)

   Poista
 7. No tässähän oli vastaus kysymykseen mitä oon pohtinut viimiset pari viikkoa.. Sääret aivan mustelmilla maastavedoista, mutta pohdin onko säärystimistä mitään hyötyä. Selvästi siis on. :D Samaten varmaan jelppaa sitten kipeytyneisiin pohkeisiin ja penikoihin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No tässähän on vastastaus kaikkiin noihin yllämainitsemiisi asiohin! Mulla ainakin säärystimet on auttanut kipeisiin pohkeisiin ja penikkavaivoihin sekä vielä isona plussana toi säärien suojaaminen. Varsinkin kesällä on inhottava kuljeskella shortseissa sääret ihan mustana :D

   Poista
 8. Itse en ole koskaan kokeillut säärystimiä, mutta täytyy varmaan laittaa testiin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jostain syystä oli jäänyt kommenttisi ihan huomaamatta! Kuitenkin.. suosittelen todella lämpimästi, itsellä on ainakin jäänyt säännölliseen käyttöön :)

   Poista
 9. Onko Lentz säärystimet hyvät?

  VastaaPoista
 10. Säärystimet on täyttä humpuukia! Yksi rahastuskeino jolla saadaan hyödynnettyä fitnessbuumia!
  Kyseessä olevan blogin pitäjä saa ilmaisia tuotteita joita pitää tottakai kehua! Blogeilla tuotteet/yritykset saavat ilmaista mainosta. Itse en noin halpaan lankea!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä sain säärystimet Tritaniumilta ilmaiseksi, mutta yritys ei vaatinut minulta blogipostausta. Itse olen kyllä kokenut säärystimet tehokkaiksi, mutta se onkin vain minun mielipide :)

   Poista
 11. Moi! Tää on jo vanha postaus, mutta eksyin blogiisi googlettamalla kompressiosäärystimiä. Ajattelin kysyä mielipidettäsi, että voiko säärystimiä käyttää huoletta ilman saman merkin kompressionilkkasukkia vai onko siitä verenkierrolle haittaa? Muistan jostain lukeneeni, että pelkän säärystimen käyttö olisi aiheuttanut järkyttävän turvotuksen jalkapöytään/nilkkaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Arkena ja treeneissä säärystimet ajavat asiansa ihan normaalin sukan kanssa, eikä ainakaan mulla aiheuta nilkan tai jalkapöydän turvotusta. Kuitenkin esimerkiksi lentokoneessa en suosittelisi käyttämään säärystimiä juuri tuon turvotuksen vuoksi. Lennoilla käytän itse kompressiosukkia säärystimien sijaan :)

   Poista