lauantai 27. helmikuuta 2016

Viikko voimanoston EM-kisoihin

Niinku mä uhkailin jatkavani säännöllistä bloggaamista ja tässä taas ollaan. Ei voi ainakaan itseään syyttää laiskottelusta, koska ylimäärästä aikaa ei todellakaan ole ollut. Tammikuun lopulla sain tietää pääseväni varasijalta voimanoston nuorten maajoukkueeseen ja edustamaan Suomea Virossa järjestettäviin EM-kisoihin maaliskuun alussa. Kyseisiin kisoihin on tällä hetkellä tasan viikko ja jännitys alkaa pikkuhiljaa nousemaan pintaan. Saadessani tietää pääseväni maajoukkuseen oli painon pudotus alotettava heti, koska jouluna oli ilmeisesti suklaa maistunut vähän liiankin hyvin... ainakin vaa'an mukaan. Tällä hetkellä on vielä muutama kilo ylimääräistä, mutta tiedän saavani sen helposti nesteistä pois. Viime marraskuussa SM-kisoihin painoa pudottaessani olin vähän enemmän hädissäni painon kanssa ja loppujen lopuksi painohan oli lähes kilo alle vaaditun rajan. Painon pudotus on jo vähän tutumpaa nyt ja pystyn painoa pudottamaan vähän luottavaisemmin mielin.

En ehtinyt pitkää piikkauskautta tekemään, koska sain maajoukkuepaikan vasta reilu kuukaus ennen kisoja. Vedettiin mun peruskunto-ohjelma loppuun saakka ja siihen perään kolmen viikon superintensiivinen piikkaus. Voin kertoa, että tota piikkausohjelmaa tuskin tuun ikinä enää uudestaan tekemään. Se oli rankin ohjelma, mitä olen ikinä tehnyt.. mutta tulokset puhukoon puolestaan. Nyt on alettu treenien kanssa jo himmailemaan ja lähinnä valmistellaan lihaksia kisakuntoon. Muutamia ykkösiä otetaan vielä lähellä maksimeita, mutta lähinnä vaan testaillaan missä mennään, jotta tiedetään mitä laittaa alotuspainoksi kisassa. Tällä hetkellä tavotteena kyykyssä olis nostaa 110kg, 115kg ja kolmannella yrityksellä joko 117,5kg tai 120kg vähän riippuen siitä, kuinka helposti 115kg nousee. Penkissä suunnitelmissa on 62,5kg, 67,5kg ja 70kg. Tokalla yrityksellä tulis jo uus oma kisaennätys, mutta kyllä mä sitä seittemääkymppiä lähen silti tavottelemaan. Mavessa näillä näkymin alotetaan 130 kilolla, tokaan laitetaan 135kg ja kolmanteen joko 137,5kg tai 140kg vähän riippuen myös nouseeko 135kg.. sekin olisi jo uusi oma kisaennätys. Olisin itse todella tyytyväinen 317,5kg yhteistulokseen, mikä olis 15 kiloa enemmän kuin marraskuun SM-kisoissa. Lähden kuitenkin tavoittelemaan 330kg yhteistulosta, mikä muodostuisi siis 120 kilon kyykykstä, 70 kilon penkistä ja 140 kilon mavesta. Aion todellakin tavotella korkeelle ja repiä ittestäni kaiken irti!


Lupaan tehdä EM-kisoista ja kisamatkasta pitkän ja perusteellisen postauksen blogiin, mutta jos mun kisavalmistelut, treenit ja elämä muutenkin kiinnostaa niin mut löytää Instagamista ja Snapchatista nimimerkillä miiajosefiina. Päivittelen kumpaakin aktiivisesti ja varmasti kisatulokset ja -fiilikset saa nopeiten käsiinsä sitä kautta!

♥Miia

4 kommenttia:

 1. Paljonko on vielä pudotettavaa kisoihin? :) miksi et nosta ylemmässä sarjassa jos pitää laihduttaa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muutama kilo on enää pudotettavana, mutta ne pelaillaan sitten viimesinä päivinä vain nesteillä pois :) Yleensä nostan vain "kovemmat" kisat alemassa painoluokassa, koska mun tuloksilla siellä on paremmat mahdollisuudet pärjätä. Esimerkiksi Helsingin aluemestaruus kisat nostin -63 painoluokassa ja voitinkin kyseiset kisat, mutta kansainvälisissä kisoissa on kovempi taso. Tällä hetkellä EM-kisoissa neljäs tai kolmas sija on mulle todennäköisesti mahdollinen -57 painoluokassa, mutta -63 luokassa olisi viides tai kuudes sija ehkä mahdollinen. Lisäksi WILKS-pisteet, jotka suhteutetaan painoon, on aina korkeammat kun on itse kevyempi. Tulevaisuudessa aion kyllä todennäköisesti kisata kaikki kilpailut -63 sarjassa, kun paino väkisinkin noudee lihaskasvun myötä :)

   Poista
 2. Löysin sun blogin vasta vähän aikaa sitten ja tykkään! Innolla oottelen kisarapsaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hienoa, että eksyit tänne! Tervetuloa seuraamaan mun höpinöitä :D

   Poista