tiistai 22. lokakuuta 2013

Jalkatreeniä videolla

Sillon tällön, kun salilla on hiljasta, kuvailen omaksi ilokseni treeniäni videolle. Tää on kyllä ihan älyttömän hyvä idea, koska liikettä tehdessä näkee itsensä yleensä peilistä vain edestä päin, mistä ei näy liikkeen kokonaisuus. Muutenkaan ei välttämättä pysty keskittymään sarjaa tehdessä liikkeen oikeaoppisuuteen. Jos teillä on kerta kiinnostusta näihin mun treeneihin niin ajattelin, että miksen näitä videoita teillekin jakais? Videolta on ehkä helpompi tajuta näitä liikkeitä, kun joillekin mun teksti on varmasti ihan hepreaa kun puhun bulgaarialaisesta kyykystä, suorin jaloin maastavedosta, hyvää huomenta -liikkeestä tai etukyykystä.

 

Muistakaa, etten todellakaan ole mikään ammattilainen ja mulla on itselläkin virheitä näissä liikkeissä. Esimerkiksi kyykyissä vedän jalat aivan liian lukkoon, jollon paino on kokonaan polvilla ja pakaroista lähtee jännitys pois. Tää voi olla tosi vaarallistakin, jos isoilla painoilla vetäis, niin polvet ei välttämättä kestäis. Bulgaarialaisessa kyykyssä mun pitäis nojata hiukan taaksepäin enemmän, jolloin mun liike menis suoraa alaspäin. Tällä hetkellä liikkeessä mä nojaan vähän eteenpäin, jollon en laskeudu suoraan alaspäin vaan mun liike ''keinahtaa'' alas. Asennon pitäis olla hitusen pystympi, millon liike menis myös enemmän pakaroille. Näitä virheitähän, en edes tajunnut ennen näitä videoita... joten siinä näiden pointti tulikin hyvin esille.

 

Videolla on takakyykky, bulgaarialainen kyykky ja hyvää huomenta -liike. Videoita on kuvattu eripäivinä... en siis käynyt vaihtamassa vaatteita välillä :D

 

Näistä videoista on entiten apua juuri mulle itselle, mutta toivottavasti auttaa jota kuta teistäkin.


-Miia

8 kommenttia:

 1. olipa kiva postaus ja video lisää vaan! : )sain just uusii ideoita saliliikkeisii : ))

  VastaaPoista
 2. Toi hyvää huomenta? liike näyttää hyvältä, mihin kohtiin se siis ottaa eniten? :)

  VastaaPoista
 3. Kiitos ja kiva jos olin avuksi :)

  VastaaPoista
 4. Tuntuu takareisissä, alaselässä ja pakaroissa. Jos suorin jaloin maastaveto on sulle tuttu, niin tää on hyvin samantapanen liike, mutta tanko on tuolla niskassa. Niinku videosta näkyy teen ite pelkällä tangolla, koska mulla on ollu vähä ongelmia mun notkoselän kanssa... en uskalla pistää vielä enempää painoa.

  VastaaPoista
 5. Oliks sulla 50 kiloa tossa takakyykyssä? :) Vau, ja vieläpä syväkyykky! :D Kuinka kauan sulla on menny harjotteluun että oot päässy noin isoon painoon kyykyssä?

  VastaaPoista
 6. Juu 50kg on tossa videolla! Isommillakin painoilla pystyn kyykkäilemään jos teen lyhyempää sarjaa :)

  Alotin pelkästä tangosta kun aloin käymään salilla säännöllisesti, mutta aika nopeesti pystyin jo pistää melko isoja painoja kyykkyyn. Vuos sitten mun polvi tulehtu ja melkein puol vuotta jouduin olemaan ilman kyykkäämistä ja polven parannuttua piti taas alottaa ihan alusta. Luojalle kiitos lihasmuistista ja nyt olen noin puolessa vuodessa saanut painot aika nopeesti takas ylös, vaikka polvi vieläkin välillä kiukuttelee :)

  En nyt osaa sanoa kuinka kauan mulla on näihin painoihin pääsemiseen mennyt, koska olen aika monen mutkan kautta tähän päässyt. Luultavasti taitoluistelun takia toi kyykkäys tulee multa melko luonnostaan ja siksi kyykyt kehittynyt niin hyvin :)

  VastaaPoista
 7. Hyvä idea tää video postaus! :)

  http://viewtothemovieworld.blogspot.fi/

  VastaaPoista