tiistai 23. heinäkuuta 2013

Ruokapäiväkirja

Dietillä kirjoittamani ruokapäiväkirja oli niin suosittu, että ajattelin nyt kirjoittaa samanlaisen, kun en enää ole dietillä. Otin tähän taas yhden vapaapäivän ja yhden työpäivän, jotta näette eron syömisessä arkena ja vapaana. Ei kahdesta päivästä tietenkään saa ihan täydellistä kuvaa mun syömisestä, mutta on tää vähän suuntaa antava kuitenkin.

Sunnuntai:

Aamupala klo 11.00: 
Maitorahkaa, mustikoita, vehnäleseitä, kahvia

Lounas klo 14.00: 
Kana-fetasalaattia

Kahvi klo 15.00

Päivällinen klo 18.00:
 Itsetehtyjä hampurilaisia

Iltapala klo 20.00:
Lasillinen valkoviiniä

Maanantai:

Aamupala klo 10.00:
Kaurapuuroa, raejuustoa, puolikas omena, kahvia

Lounas klo 14.00:
Chili con carnea

Kahvi klo 15

Päivällinen klo 18:
Tex-mex salaatti

Iltapala klo 22:
 Maitorahkaa ja mustikoita



Säännöllisistä ruoka-ajoista pidän edelleen kiinni ja yritän huolehtia siitä, että saan tarpeeksi ravintoa ja varsinkin proteiinia lihasten kasvun ja ylläpidon vuoksi. Dietistä poikkeavaa on se, että ruokia ei enää tarvitse mittailla ja laskea. Lisäks aina sillon tällön tulee herkuteltua ja mun mielestä pitääkin herkutella!

Sitten asiasta kymmenenteen... siivosin eilen mun vaatekaapin ja nyt tossa kököttää vieressä iso kasa vaatteita, mistä haluaisin päästä eroon. Vaatteet on kuitenkin hyvä kuntoisia ja osaa on käytetty vain kerran tai kaksi, joten mietin, että haluaisin myydä ne. Olen aina ennen vienyt vaatteeni kirpputorille Lohjalla, kun siellä asuin... nykyään kun täällä Espoossa asun, en oikeen tiedä mitä noille tekisin. 

Joten kysymykseni kuuluu, tiedättekö te pääkaupunki seudulla mitään hyvää kirpparia? Vai olisko fiksumpaa myydä vaatteet netissä? Tottakai vaatteiden kuvaaminen ja postittaminen olisi aika iso työ, mutta niin on myös vaatteiden hinnoittelu ja kirpputorille vieminen. Auttakaa!

-Miia

10 kommenttia:

  1. Netissä, koska haluun kaikkee kivaa sulta! :D haha. Hei mullaki on mennyt ihan hyvin syömisten suhteen, diettaamisen lopetin kun aloin oireilemaan ja sairastuin tohon kilpirauhasen vajaatoimintaan. Sun ohjeista kuitenkin opin säännölliset ruoka-ajat ja sen miten paljon ruokaa tarvitsen. En ota koskaan ruokaa lisää oikeestaan, koska oon kylläinen jo ensimmäisestä. Autoit mua paljon, kiitos siitä! :) Jatkan luultavasti tota diettiä tässä jonkun ajan päästä, mut nyt hetken syön "normaalisti".

    VastaaPoista
  2. Vermon raviradan sunnuntai kirppikselle kantsii mennä myymään :)

    VastaaPoista
  3. lisää näitä ruokapäiväkirja postauksia, ovat parhaita! :-)

    VastaaPoista
  4. Täytyy nyt vielä miettiä pistänkö nettiin vai meenkö jonnekkin myymään... katsotaan! Kiva jos olin avuksi :)

    VastaaPoista
  5. Hei kuulostaa hyvältä! Pitää selvittää vähän, kiitos vinkistä :)

    VastaaPoista
  6. Kiva kuulla! Näitä lisää siis ;)

    VastaaPoista
  7. Heippa Miia. Käyppä checkaamassa tälläiset sivut. Tää on super kiva kirppis ja vetää jengia pipona :)
    http://www.kaivarinkanuuna.fi/

    Aurinkoisin terkuin Elisa

    VastaaPoista
  8. Miksi lopetit diettaamisen kilpirauhasen vajaatoiminnan takia? Jos sulla on siihen lääkitys niin se ei sun tapauksessa vaikuta yhtään mitään sun syömisiin. Ennemminkin sun pitäisi vain katsoa tarkemmin mitä syöt, koska aineenvaihdunta ei pelaa normaalisti sen kilpparin häiriön takia. En nyt käsitä yhtään sun pointtia tässä asiassa. Jos oot noin lyhyellä dietillä ruvennut oireilemaan, niin oot joko tehnyt jotain pahasti päin vittua tai kuvitellut oireesi. Totesiko lääkäri sun kilpparin vajaatoiminnan ja saitko siihen lääkkeet?

    -Aleksi

    VastaaPoista
  9. Anteeksi Aleksi kesti hetki julkasta sun kommentti, kun sain hävitettyä sen johonkin tänne netin ihmeelliseen maailmaan :D Täytyy sanoa, että sulla on kyllä hyvä pointti tässä kommentissa. En lähtenyt Karoliinalle asiasta mitään sanomaan, koska ajattelin, että itse hän tietää mitä tekee, koska on toivottavasti käynyt lääkärissä...

    Joka tapauksessa, särähti munkin korvaan toi, että Karoliinan piti lopettaa diettaaminen ja alkaa syömään ''normaalisti'' koska kilppari oireli. Sen jälkeen näkynyt karoliinalla instassa ja muualla ties mitä jätski ja herkku kuvia, mitkä ei kyllä kilpirauhasen vajaatoiminnalle varmaan yhtään sen parempia ole.

    Löysin www.kilpirauhasenvajaatoiminta.fi sivuilta tämmöisen:
    ''Hyvä luonnollinen ravinto ja usein myös ravintolisät ovat kilpirauhasen vajaatoimintaa sairastavalle potilaalle tärkeitä. Näillä luontaisilla tukihoidoilla pyritään ravitsemaan soluja, korjaamaan soluvaurioita ja pysäyttämään autoimmuunireaktioita. Jos hoidot aloitetaan ajoissa, voidaan lievä kilpirauhasen vajaatoiminta mahdollisesti korjata normaaliksi ilman varsinaisia lääkkeitä.

    Ruokavaliossa kannattaa, erityisesti ensimmäisen kuukauden ajan, suosia runsaasti raakaravintoa: marjoja, hedelmiä, vihanneksia ja vihreää salaattia, proteiinilähteitä kuitenkaan unohtamatta mm. kilpirauhaselle tärkeän tyrosiini-aminohapon saamiseksi. Hyvä proteiinilähde on kala, rasvaisesta kalasta saa myös paljon välttämättömiä omega-3-rasvahappoja. Siemenmaidot, pähkinät ja mantelit sisältävät myös proteiinia ja hyvää rasvaa ja ovat ravitsevia. Maitotuotteet, erityisesti hapanmaitotuotteet, vähärasvainen juusto ja kananmuna ovat yleensä suositeltavia ja ne ovat myös tärkeitä jodin lähteitä Suomessa.''

    Eiköhän noilla ruoka-aineilla sais jo aika hyvän dietin aikaan joka tukis myös kilpirauhasen vaajaatoimintaa. En halua nyt mitenkään tunkeilla, koska oletan, että Karoliina on lääkäriltä saanut ohjeet ja tietää mitä tekee.

    Just saying.

    VastaaPoista