maanantai 21. heinäkuuta 2014

Penkkiennätys

Kauhulla menin viime torstaina salille kun luvassa oli ihan hullu penkkitreeni. Penkkipunnerrus on aina ollut mun heikkous, alakropasta löytyy paljon enemmän voimaa kuin yläkropasta. Mun valmentajakin selvästi tiesi tämän, kun teki mulle kesäksi näin penkki painotteisen ohjelman... kiitos vaan.

Muistan kun jokin aika sitten 50 kiloa oli kyykyssäkin jo iso paino, 50 kilon penkistä puhumattakaan. Joskus aikaisemmin on 50 kiloa penkkipunnerruksessa tultu kokeiltua, mutta aika säälittävin tuloksin. Nyt sitten ollaan pitkäpitkä aikaa väännetty penkkiä pienemmillä painoilla pidempiä sarjoja, korjailtu tekniikkaa ja kokeiltua erilaisia treenimetodeja. Vihodoin ja viimein sain luvan heittää rautaa tankoon ja torstaina ohjelmassa luki 2x6 50 kilolla. Nauroin kun lueskelin päivän ohjelmaa, jotenkin oli semmonen fiilis et ei tää tuu onnistumaan. Uhkarohkeena heitin romut vaan tankoon ja tässä on lopputulos:

Kevyttä!! Tää video oli jo toinen sarja ja silti näin helposti nousi. Jäi jopa harmittamaan, että ohjelmassa oli vain 2x6 kun olisi varmaan kymppikin tullut 50 kilolla. Oli niin epätodellinen olo tän suorituksen jälkeen, että oli ihan pakko punnita toi tanko ja varmistaa, että se painoi 20 kiloa. Kyllähän se painoi... kehitys on ollut niin hurjaa, ettei itsekkään enää usko tuloksiaan :D Vaikka välillä tuntuu puuduttavalta mun valmentajan tekemät ohjelmat, niin kyllä niissä näköjään jotain järkeä on. Tulokset puhukoon puolestaan.

Desktop9 

Ja pitkästä aikaa treenipäiväkirjaa viime viikolta:

MA Aamulla salitreeni:

Maastaveto, raaka rinnalleveto, epäkkäät kohautuksilla, selkiä ja kylkiä

Illalla loikka- ja spurttitreeni:

Tasajalkahypyt eteenpäin, tasajalkaponnistus ylöspäin ja spurtit

TI Palauttava kävelylenkki + venyttelyt

KE Lepo

TO Salitreeni:

Penkkipunnerrus, takakyykky, suorin jaloin maastaveto, pohkeet, leuanveto, ojentajat taljassa, vipunostot ja vatsat voimapyörällä

PE Reipas kävelylenkki + venyttelyt

LA Salitreeni:

Penkkipunnerrus, esiväsytystä pakaralle taljapotkuilla, takakyykky, julle, takareidet koneessa, alatalja, viparit ja vatsat rutistuksilla

SU lepo

Päätin ottaa taas pitkästä aikaa esiväsytyksen käyttöön. Mulla on etureidet vähän dominoivat kyykyssä ja kyykky menee lähes kokonaan reisille. Nyt peruskuntokaudella kun treenaan vähän pienemmillä painoilla ja pidemmillä sarjoilla, pystyy ottaa esiväsytyksen taas käyttöön. Ideana on siis aktivoida ja väsyttää pakaralihasta ennen varsinaista liikettä, jolloin saan kyykyssä pakarat käytettyä ns. ''loppuun asti''. Nyt peruskuntokaudella myös vähän muutin kyykkytekniikkaa leveämmäksi, mikä auttaa myös kyykkyjen menemistä pakaroille.

Huh johan tuli tekstiä, ehkä tämä riittä tällä erää! Kertokaa mitä mieltä olette näistä mun treenikertomuksista, jaksatteko lukea näitä? Kiinnostaako yksityiskohtaisempi tieto treenistä... toisto- ja sarjamäärät tai kuormat?

-Miia

8 kommenttia:

 1. Tälläsiä juttuja lisää ehdottomasti! :) ja kyllä kiinnostaa yksityiskohtasemmatkin jutut, niin paljon on blogeja perus salireenistä että nää voimannostojutut on tosi kivaa vaihtelua :)

  VastaaPoista
 2. Hienoa! Tosi hyvän näköstä tekemistä ja sieltä sitä voimaa vaan irtoaa! :)
  Itsekin aloitin voimanoston kilpailumielessä toukokuussa :D en ollu itse ennen seuraan liittymistä penkannut joten itelläki se on vähän sellanen jokakertainen yllättäjä et jaksoinko mä oikeesti just nostaa ton :D

  VastaaPoista
 3. Jee mahtava kuulla, että nämä kiinnostaa! Välillä tuntuu, että ihmiset haluavat lukea juuri niitä perus salitreenejä, mutta kiva kun munkin treenihöpinät kiinnostaa edes joitain :)

  VastaaPoista
 4. Kiitos! Hei hienoa, että sieltä lukijoistakin löytyy voimanostaja. Tervetuloa mahtavan lajin pariin ;) Itsekkin aloitin vasta joskus maalis/huhtikuussa voimanoston, etten minäkään mikään konkari ole... mutta hiljaa hyvää tulee. Tässä lajissa kyllä pienetkin onnistumiset tuo hurjasti lisää motivaatiota, tähän jää ihan koukkuun!

  VastaaPoista
 5. Hahah kiitos! :'D juu totta! Enne käynyt vaan puntilla ulkonäön takia mut se ei motivoinu kyl yhtää niin paljon ko noi kasvavat painot tangossa!

  VastaaPoista
 6. Myös itse aloin alunperin ulkonäön takia treenaamaan, nykyään ulkonäkö on treenaamisessa vain kiva sivutuote :D

  VastaaPoista
 7. Moikka! Millä liikkeillä teit tuon esiväsytyksen?

  VastaaPoista
 8. Heippa! Tein taljassa pakarapotkuja, mutta eiköhän tohon kelpaa mikä tahansa ''pakaraliike''. Pakarapotkuilla saan itse aika hyvin tuntumaa peppuun :)

  VastaaPoista