torstai 23. lokakuuta 2014

Ensimmäiset voimanostokisani

Lauantaiaamuna heräsin jännittyneenä, ensimmäinen etappi oli heti kotivaaka. Edellisenä aamuna paino oli 57,1kg ja nyt vaa'an pitäisi näyttää 57 kiloa tai vähemmän. Kun vaa'an näyttöön räpsähti 56,7kg niin tippui samaan aikaan iso kivi harteilta! Sain jopa ennen punnitusta vetästä muutaman kalkkunaleikkeleen... naurattaa nyt miten 2 palaa kalkkunaleikettä voi tehdä nälkäsen ihmisen onnelliseks :D Sitten kamat kasaan ja kohti Kontulaa. Kisapaikalla oltiin kello 9 ja kisavaaka näytti samaa lukua kuin kotivaaka. Hyvä tietää, että jatkossa pystyy tuohon omaan vaakaan luottamaan sataprosenttisesti. Punnituksen jälkeen juoksin hirveellä kyydillä eväspussien luokse ja mässytin ku viimestä päivää. Olo oli kuin jollain nälkälapsella, joka ei ollu nähny ruokaa vuosiin. Tankkasin ennen suorituksia riisikakuilla, suolakurkuilla, kahvilla, hartsportjuomalla, banaaneilla ja suklaariisikakuilla. Tärkeetä oli saada nopeesti imeytyviä ja pitkäkestosia hiilareita, paljon nestettä ja suolaa, joilla saatiin nestettä kertymään kehoon sekä suklaalla pidettiin näläntunnetta kurissa. Tankkaus oli todella onnistunut, maha pysy hyvin kasassa, nälkää en tuntenut, neste imeyty hyvin kehoon ja olo oli energinen. Ruokahalu olikin sitten koko päivän aivan järjetön, itseasiassa nyt on koko alkuviikon kisoista lähtien vatsa on tuntunut pohjattomalta :D

Kello 11 alko kisat ja mä taisin olla kolmas nostaja. Ensimmäisenä vuorossa oli kyykky ja tavoitteena siinä mulla oli saada 90-95-100kg. No ihan piparikshan se meni! 90 kiloa nousi helposti, eka yritys 95 kilolla jäi pohjalle ja kolmas meni sitten panikoinnin takia ihan päin mäntyä. Tää mokailu meni kyllä ihan täysin jännityksen piikkin ja jotenki en edes muista koko kyykyistä mitään, paitsi sen kun kädet tärisi hulluna ja kroppa meni ihan veteläks. Mä jotenkin yliajattelin sitä suoritusta, mietin jalkojen asentoa, mietin käsien asentoa, mietin syvyyttä, mietin kaikkea ihan liikaa, kun olisi pitänyt vaan mennä ja kyykätä samallailla miten treeneissä. On sen verran tullut jo kyykkäiltyä, et tekniikka pitäis olla takaraivossa, mutta hermot petti. Täytyy ajatella positiivisesti... olishan se voinut mennä huonomminkin, ilman tulosta en sentään jäänyt ja onpahan ainaki parannetavaa ens kisoihin!

Toisena liikkeenä oli vuorossa penkki, missä mulla oli tavotteena 50-55-60kg. 50 ja 55 kiloa nousi aivan kevyesti ilman mitään ongelmia, mutta 60kg jäi rinnalle. 57,5kg olis luultavasti tullut, mutta tottakai piti vähä testailla rajoja kun 55kg nousi niin kevyesti. En voi sanoa, että olisin tyytyväinen (aina pitää tavotella korkeelle), mutta en mä pettynytkään ole penkkituloksiini.

Viimeisenä oli vuorossa maastaveto, mistä vedinkin sitten oman ennätykseni! Tähän en ollut laittanut muita tavotteita kuin aloituspainoksi 100kg. Satanen nous helposti, laitettiin seuraavaan toistoon 107,5kg ja vikaan 115kg ja nämäkin molemmat tuli helposti. 110kg oli ollut tähän mennessä suurin paino, mitä olin koskaan maasta vetänyt, joten vikalla yrityksellä vetäsin oman ennätyksen.Tähän oli hyvä lopettaa kisat mun osalta, jäi aivan mielettömän hyvä fiilis!


Yhteistulokseksi sain siis 260kg (90-55-115) ja sillä yllettiin 57 kiloisten pronssisijalle! 260kg itseasiassa olikin oma salainen tavoitteeni. Omassa ikä- ja painoluokassani 257,5kg on MM -kisaraja, joten tällä 260 kilolla sain sen rajan just tehtyä, tästä olen ylpeä. Muiden Helsingin Tarmon naisnostajien kanssa voitettiin myös paras naisnostajajoukkue -pokaali, hieno kunnia sekin. Meidän joukkueelle itseasiassa tuli mun painoluokassa kolmoisvoitto, hyvä me!


Nyt olen kokemusta rikkaampi ja tiedän missä mulla on vielä kehitettävää. Sain näistä kisoista aivan älyttömästi itsevarmuutta ja motivaatiota vaan treenata lisää ja kehittää heikkouksiani. En ole täysin tyytyväinen suoritukseeni, mutta oon hemmetin ylpeä itsestäni ja ekoiksi kisoiksi meni kyllä yllättävän hyvin. Oon näiden kisojen jälkeen sataprosenttisen varma siitä, että tää on mun laji ja tätä mä haluan tehdä ja tässä mä haluan kehittyä.

Anteeks vähän huonolaatuiset kuvat, olin ilmeisesti aika vaikea kuvattava kun koko ajan heilumassa. En myöskään ite kisojen aikana tajunnut edes ajatella kameraa tai blogimateriaalia, mutta mun höpötykset saa nyt korvata kuvien puutteen. Treenikaverini kuvasi muutaman videonkin kisoista, latailen niitä tänne kunhan saan ne häneltä. Itseäkin kiinnostaa nähdä omat kisasuoritukset ja varmasti teitäkin.

Nyt vielä hurjemmalla motivaatiolla treenaamaan seuraavia kisoja kohti!

-Miia

6 kommenttia:

  1. MoI! Onnittelut hienosta kisasaavutuksesta :) Poikakaverini kisailee voimanostoa, ja pitkän suostuttelun jälkeen sai mut kokeilemaan pientä voimakuuria avustuksellaan crossfitin sijaan :D kisaamaan en tiedä onko mulla koskaan uskallusta lähteä, mutta mielenkiinnosta kysyn että kauanko oot voimanosto harjoitellut ennen kun kisasit ekaa kertaa?:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka ja kiitos onnitteluista :) Itse asiassa itsekin lähdin tähän hommaan ensin ihan kokeilu mielessä, ajattelin vain mennä vähän katsomaan ja kokeilemaan Helsingin Tarmon voimanostajien treenejä jos vaikka sais jotain vinkkejä tekniikkaan ja treeniohjelmaan. No nehän sitten näkikin mussa potentiaalia ja itsekin innostuin lajista niin paljon, että sille tielle jäin :D Puoli vuotta ehdin voimanostoa harjoitella ennen näitä ekoja kisoja, eli en kauaakaan!

      Poista
  2. Onnea pronssista! :) Tää oli tosi mielenkiintoinen postaus ja niitä videoitakin olisi kiva nähdä. Kisatilanteessa on varmaan aika paljon muitakin asioita mielessä kuin se, millaista kuvamateriaalia blogiin saa. Mistä noita MM-kisarajoja voi nähdä, varmaan jostain voimanostoliiton sivuilta? Olisi hauska tietää niitä, jotta vois ottaa omaan kehitykseen jotain tavoitteita ja pitää motivaatiota yllä. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon :) Kiva kulla, että tää postaus oli mielenkiintoinen! Luultavasti maanantaina nään treenikaveriani, niin laitailen videot tänne sitten heti. SM EM ja MM kisarajat näkee kaikkein selkeimmin täältä http://www.suomenvoimanostoliitto.fi/sites/svnl.molentum.com/files/toimintasuunnitelma-2014.pdf sivulta 9. Raw-voimanosto tulosrajat on aina laatikon oikeassa reunassa siinä kohti missä lukee ''klassinen''. Noita rajoja on ihan mielenkiintoista tutkailla, niistä saa semmoista pientä motivaatiota kun on jotain mihin omia tuloksiaan voi verrata :)

      Poista
  3. Mahtavat (ensimmäiset)kisat olikin! Nähdäänkö SM-kisoissa? ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heh, niinhän ne oli ;) Voi olla että SM-kisat jää mun osalta väliin, ei ihan liikaa kiinnosta matkustaa Ylitornioon asti... mutta saa nähdä jos innostunkin lähtemään!

      Poista