keskiviikko 5. marraskuuta 2014

Matkavinkkejä Lontooseen

Vähän venähti tää matkapostauksen kirjottaminen, eilen nimittäin tuli tasan kuukaus siitä kun lähdettiin reissuun. No.. parempi myöhään kuin ei milloinkaan! Lontooseen matkaajia varmasti riittää, joten toivottavasti joku näistä mun vinkeistä hyötyy :) Yritin nyt mahdollisimman tiivisti mahduttaa tähän yhteen postaukseen kaikki oleelliset asiat, mutta lopputulos on todennäkösesti vaan täys sekamelska.

Neljä päivää oltiin reissussa ja se oli mielestäni tämmöselle syksyiselle kaupunkilomalle aika kiva pituus. Lontooseen jäi kyllä vielä paljon nähtävää ja tehtävää, mutta toisaalta se ainakin houkuttelee menemään sinne joskus uudestaankin vielä. Hotelli meillä oli Harrowin alueelta, eli todella kaukana keskustasta. Näin opiskelijabudjetilla piti vain saada mahdollisimman edullinen hotelli, mikä on kuitenkin ihan asuttavan oloinen. Harrow on aika lähellä Wembley stadiumia, jos se kertoo sijaintia jollekkin enemmän. Metropoltian line metrolinjalla pääsi hotellilta nopeesti keskustaan ja metroilla matkustaminen oli muutenki tosi helppo keino kulkea Lontoossa. Ensimmäisenä päivänä ostettiin Oyster -kortit, joihin pystyi latamaan arvoa ja matkustaa kätevästi julkisilla. Metrokartta kannattaa napata lentokentältä tai juna-asemalta ekana päivänä mukaan, tulee varmasti käyttöön loman aikana!

Ekana päivänä mentiin vaan käppäilemään keskustaan ja ihmettelemään Lontoon menoa. Mentiin sillä asenteella, ettei oteta turhaa stressiä tekemisistä.. tehdään just sitä mitä tekee mieli tehdä. Käytiin kattomassa Big Beniä, London Eyetä ja räpsitiin muutama kuva näistä kuuluisista punasista puhelinkopeista ja kaks kerroksisista busseista. Ei muuten ollut noi kopit niin miellyttävä kokemus kun kuvista saattaa olettaa, oli virhe mennä sinne sisälle pelleilemään... siellä haisi nimittäin ihan kulahtaneelle pissalle.

Käytiin pyörähtämässä Oxford streetillä ja kauhisteltiin sitä ihmismäärää. Täytyy muuten todeta, että Lontoon ydin keskusta oli niin tupaten täys, että heikompia olis heikottanu...Roope sano, ettei kuulemma Nykissäkään oo niin pahaa tungosta. Lontoon keskusta ei loppujen lopuksi oo kovin suuri siihen ihmismäärään verrattuna, mikä luultavasti aiheuttaa sen pahan tungoksen. Paikalliset ja suuri osa turisteista osas kyllä käyttäytyä asiallisesti ruuhkassa, mutta sitten tiettyjen maiden edustajilla ei kyllä ollut mitään käytöstapoja. Siellä ne oman elämän sankarit töni vastaan käveleviä, änki väkisin ovista sisään ja tökki sateenvarjolla pidempiä silmiin. Vaatekaupoissa vallitsi myös aikalailla viidakon säännöt, esim. Primarkista tultiin välillä jo viemään vaatteita käsistä tai jos hetkeks laskit tuotteen johonkin niin auta armias, kun siinä oli jo viis ahnetta naista viemässä sun vaivalla keräämät vaatteet. Onneks suurinosa osas kuitenki käyttäytyä ja vältyttiin konfikteilta!

Tokana päivänä käytiin ihmettelemässä Tower Bridgeä ja London Bridgeä, minkä jälkeen suunnaattiin Westfield Stratford City ostoskeskukseen, josta kerroinkin enemmän jo täällä. Tälle päivälle sattukin ihana aurinkoinen ilma ja saatiin Tower Bridgeltä vähän kivempia kuvia kuin edellisenä päivänä nähtävyyksistä. 

Kolmantena päivänä käveltiin Green Parkin läpi katsomaan Buckinghamin palatsia, missä olikin juuri vartioiden vuoronvaihto meneillään. Siitä käveltiin Hyde Parkin kulmalle ja vettä tuli kuin esterin perseestä... ja mentiinkin kauheeta säätä pakoon Harrodsille. Näin opikelijabudjetilla sieltä ei tarttunut mitään mukaan, mutta ihasteltavaa kyllä löyty tarpeeksi. Näin kosmetiikka-alan ammattilaisena kävin tietysti haistelemassa tuoksuja, mitä suomesta ei löydy ja makean ystävänä ihastelemassa Ladureen macaron-leivoksia ja toinen toisiaan herkullisemman näkösiä suklaaherkkuja. Harrodsilla olis voinut viettää kyllä varmaan kokonaisen päivänkin, mutta budjetti ei riittänyt ja piheys iski, joten päädyttiin vielä lähteä Oxford Streetille shoppailemaan.


Vikana päivänä herättiin aikasin ja suunnattiin British Museumiin, mikä on muuten ilmainen! Noin kolme tuntia vierähti siellä nopeesti ja mieleen jäi erityisesti muumiot. Vaikka museo oli ilmainen niin ihme kyllä, siellä oli yllättävän rauhallista ja sai rauhassa tutkia ja kulkea omaan tahtiin museota läpi. Tämän jälkeen käytiin nopeesti Chinatownissa syömässä, nappaamassa hotellilta matkalaukut mukaan ja suunnattiin Gatwickin kautta kotiin.

Ruokatarjonta lontoossa oli aivan mielettömän hyvä. Neljän päivän aikana tuli syötyä kiinalaista, intialaista, thaimaaltaista, indonesialaita, romanialaista, välimerellistä ja paikallista ruokaa, ei huonosti :D Erityisesti jäi mieleen Chinatownin Golden Dragon ravintola ja Shaftesbury Avenuen Indonesialainen Balibali ravintola, suosittelen molempia kaikille Lontooseen matkustaville! Reissu oli kyllä kaikin puolin rentouttava ja tuli juuri oikeaan ajankohtaan. Arki oli ollut todella kiireistä, joten pienikin irtiotto arjesta teki superhyvää. Itseäni toistaekseni, Lontooseen on kyllä päästävä uudestaan!

Kerron mielelläni lisää, jos näistä sepustuksista jokin jäi epäselväksi :)


-Miia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti