lauantai 7. helmikuuta 2015

Parempia tuloksia ja nopeampi palautuminen

Kerron teille nyt salaisuuden. Kerron, miten saa helposti lihaksista enemmän irti, parempia tuloksia ja nopeampaa palautumista treeneistä. Tämä kyseinen asia helposti unohtuu tai jää tietoisesti monella huomiotta. Tämän asian tärkeyttä ei tule väheksyä yhtään, se on ihan yhtä suuri osa kehittymistä kuin treeni. Mikä se on?

KEHONHUOLTO. Kun treenaa kovaa, täytyy lihaksia myös ''huoltaa''. Ilman kehonhuoltoa loukkantumisriski on suurempi, lihakset on tulehdusalttiimpia, eikä kehityskään ole optimaalista. Treenata kannattaa vain niin paljon, kuin mistä pystyy ja ehtii palautumaan. Palautumiseen kiinnitetään harmittavan vähän huomiota. Ei ole hyötyä vaikka harjoitusohjelma on laadittu viimeisen päälle, jos palautumiseen ei kiinnitetä yhtään huomiota. Näin karkeasti sanottuna se olisi vähän kuin heittäisi puolet treenistä hukkaan. Jos haluat treenata kovaa ja saada kaiken treeneistäsi irti, kannattaa kehonhuoltoon panostaa yhtä paljon kuin itse treeniin. Itselläni on tässä myös parannettavaa, mutta merkkaamalla kehonhuollolle samanlailla aika kalenteriin kuin treeneille, on sitä vaikeampi skipata.. silloin sen on vaan enää omasta viitsimisestä kiinni.

Palautuminen on yksilöllistä ja se mikä toimii mulla, ei välttämättä toimi kaikilla. Perus säännöt kuitenkin pätee jokaiselle. Terveellinen ruokavalio, riittävä lepo ja säännöllinen venyttely on hyvä perusta. Näiden kolmen asian lisäksi itselläni kehonhuollossa tärkeänä osana on myös palauttavat kävelylenkit, putkirullailu ja hieronta. Näin opiskelijana kun ei ylimäärästä rahaa ole liikaa, yritän venyttää hierojalla käynnit minimiin. Putkirullaillulla pystyy helposti vähentämään hierojalla käyntiä ja nopeuttaa palautumista.

Keskiviikkoiltana suuntasin TFW Helsingin salille Foam Roller workshoppiin. Käytiin vajaassa kahessa tunnissa putkirullauksen perusliikkeet läpi Mikko Harjun kanssa. Rullaillu oli mulle jo entuudestaan tuttua, mutta sain hyviä uusia liikkeitä mun rullailurutiineihin. En ikinä ennen ollut edes tiennyt, että putkirullalla pystyy hieromaan pientä pakaralihasta. Aikamoista tuskaa oli rullailla kun se oikea kohta löytyi... huhhuh.


Käytiin koko kroppa jalkapohjasta takaraivoon asti putkirullan ja hierontapallon kanssa läpi. Lisäks tehtiin liikkuvuusharjoituksia ja erilaisia venytyksiä. Yritettiin löytää omia heikkoja kohtiamme ja itse ainakin huomasin, että koko jalkojen takaosasto oli aivan hemmetin jumissa.. ja no etureidet ehkä pahiten. Rullailtiin etureidet keskiviikkoiltana niin perusteellisesti, että mulla on ne edelleen ihan hellänä. Kerrankin tuntu, että sain kaikki kuona-aineet etureisistä liikkeelle ja lihakset rennoksi. Mulla etureidet on treeneissä niin paljon käytössä, että olin tullut jo siihen tulokseen ettei ne tule koskaan olemaan vetreät ja olin tyytynyt rautakankea muistuttaviin reisiin. Olin väärässä... onneksi!Workshopin alussa jotkut liikkeet tuntu vähän hankalilta ja kroppaa piti vääntää ties mihin asentoihin. Tekemällä oppii ja loppujen lopuks kaikki liikkeet oli aika simppeleitä. Käytiin myös läpi miten hierontapalloa ja putkirullaa voi hyödyntää seinää vasten. Hyviä vinkkejä tuli paljon ja mietinkin kotimatkalla, että olenpas tyhmä kun ei ollut tullut noinkaan yksinkertaiset liikkeet aiemmin edes mieleen. No tästä eteenpäin saan rullailurutiinistani kaiken irti! Jos kiinnostusta löytyy voisin videoida tai kuvailla tänne blogiin jotain pientä opastusta yksinkertasimpiin rullailuliikkeisiin.


Ennen kunnon pitkää rullailua kannattaa käydä pienellä kävelylenkillä, jotta saa lihakset lämpösiks ja rullailu on miellyttävämpää sekä tehokkaampaa. Putkirullalla ja hierontapallolla kun käy koko kropan läpi ja siihen päälle vielä venyttelyt niin avot! Tämmönen pidempi rullaussessio olis optimaalista tehdä kerran viikossa ja vähän lyhkäsempiä rullailuja iltasin esim. treenin jälkeen venyttelyjen ohessa.

Jotta nyt tekin saatte treeneistänne kaiken irti saatte Rullaillen.fi verkkokaupan kaikista tuotteista -10% koodilla ”miiajosefiina”. Saatte siis alennuksen Foam Rollereiden ja hierontapallojen lisäksi myös workshopeista. Seuraava Foam Roller Workshop järjestetään lauantaina 21.2 ja siellä näyttäisi vielä olevan tilaa, joten nyt kaikki varaamaan äkkiä paikka sieltä! Mikko Harjulta saa paljon hyviä vinkkejä, joten rahoille saatte varmasti vastinetta.

Workshopit ja Foam Rollerit löytyy täältä: http://rullakauppa.mycashflow.fi/  Eikuin rullaileemaan!


♥Miia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti