perjantai 20. helmikuuta 2015

Treenaamisen ja juhlimisen yhdistäminen

Tälleen parikymppisenä on tullut huomattua, että syntymäpäiväjuhlissa, tupareissa ja muissa kissanristiäisissä on alkoholi aina suuressa roolissa. Koulun alotettuani tää vaan korostuu entisestään, koska melkeen kaikki opiskelun oheistoiminta on juhlimista. Enkä todellakaan valita, opiskelijabileet on kivaa vastapainoa kaikelle lukemiselle ja treenaamiselle.Tykkään juoda sillon tällön alkoholia, se on tapa rentoutua, saada ajatuksia pois koulutehtävistä ja pitää hauskaa ystävien kanssa. Joskus on kuitenkin aikakausia jolloin tuntuu, että kalenterin joka viikonlopulle on tiedossa juhlat... ja tuntuu hankalalta sovittaa kaikki nämä juhlimiset treenaamisen kanssa samaan kalenteriin. Kultainen sääntö, kohtuus kaikessa, pätee tässäkin asiassa. Kohtuus niin juhlimisessa kuin treenaamisessakin. Molemmat on kivoja asioita, eikä niiden tule sulkea toisiaan pois.


Jos kalenterin joka viikonloppu ja kaikki keskiviikot alkaa täyttyä juhlista, itse ainakin raa'alla kädellä karsin sieltä "turhia" pois ja menen vain tärkeimpiin menoihin. On välillä hyvä miettiä omaa jaksamistaan ja ainakin itse saan enemmän juhlimisesta irti kun se tapahtuu harvemmin. Treenaaminen on niin tärkeä asia mulle, että senkin vuoksi on pakko välillä kieltäytyä juhlista, jotka eivät tunnu niin tärkeiltä. Treenaaminen ei mielestäni saisi kuitenkaan aina mennä juhlien edelle, on se tavallaan epäkohteliastakin olla menemättä kavereiden juhliin. Parasta on kun saa sumplittua juhlimiset ja treenaamiset samaan kalenteriin fiksusti. Jos aikataulun sumpliminen tuntuu todella hankalalta, voihan sitä välillä mennä juhliin selvinpäinkin ja tarjoutua vaikka kavereille kuskiksi. 

Tähän samaan syssyyn voisi liittää juhliin liittyvän ruokailun. Useimmiten syön sitä, mitä juhlissa on tarjolla.. mikä ei yleensä ole terveellisimmästä päästä. Rakastan ruokaa ja sillon tällöin herkuttelu on ansaittua ja tärkeä osa elämää. Kun perusruokavalio päivittäisellä tasolla on kunnossa, ei satunnainen herkuttelu tunnu tai näy missään ja tekee jopa ihan hyvää.... ainakin mielelle! Oon huomannut, että monet tutut stressaavat herkutteluaan. Mielestäni herkuttelussa ei ole mitään pahaa, kunhan sitäkin tekee kohtuudella. Tai no mitä sitten vaikka välillä söisi vähän överistikin herkkuja, eipä tee ainakaan hetkeen taas mieli. Kaikki erilaiset dietit ovat tietenkin poikkeus, esimerkiksi syksyllä jouduin kieltäytymään kaikista herkuista ja vähentämään syömistäni, jotta mahduin alempaan painoluokkaan kisoissa. Se oli kuitenkin vain kuukauden kestävä jakso ja jatkoin entiseen malliin kisojen jälkeen.


Tää aihe varmasti mietityttää monia ja ite oon sitä mieltä, että tee just niin kun susta itsestäs tuntuu parhaalta. Kieltäytyminen kaikesta juhlimisesta ja herkuttelusta tai treenaamisen kokonaan pois jättäminen on usein helpompaa kuin näiden kahden sovittaminen keskenään. Älä ylibookkaa kalenteriasi ja löydä elämääsi treenaamisen sekä juhlimisen kultainen keskitie. Treenaa ja juhli niin paljon kun huvittaa, kunhan se tuntuu oikeelta. Välillä pitää osata jättää treeniajatukset pois ja pitää hauskaa. Älä mieti mitä sun pitäisi muiden mielestä tehdä, äläkä pode huonoa omatuntoa juhlimisen vuoksi. Jos et halua ikinä juoda alkoholia se on mun mielestä ok, jos taas haluat juhlia joka viikonloppu se ok tai jos haluat juoda sillon tällön se on myös ok... kunhan se tuntuu hyvältä ratkasulta susta ittestäs.♥Miia

6 kommenttia:

 1. Äh ei taas multa on mennyt liian monta asun postauksista ohi, lisäänpä taas sun blogin uudestaan mun lukulistalle kun tuntuu ettei sun postaukset päivity mulle bloggeriin! :/ Mutta joo, hyvä postaus ja oon täysin samoilla linjoilla mitä tulee tohon aiheeseen... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Et oo ainut, joka on sanonu ettei mun postaukset päivity bloggeriin! Mun täytyy nyt oikeesti selvittää, et mikä siellä mättäää... Kiva, et sulla on samoja ajatuksia tästä aiheesta. Useesti tuntuu, et ihmiset on "joko tai" tän asian suhteen.

   Poista
 2. hyvä aihe jota olen itsekin miettinyt! välillä sitä pohtii että meneekö koko viikon treeni hukkaan jos viikonloppuna tulee otettua alkoholia hieman reilummalla kädellä, vaikken nyt kovin usein juokaan :D tosi kivan oloinen blogi siulla, jään mielenkiinnolla tänne seurailemaan!<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse olen sitä mieltä, että sillon tällön juomalla ei mene koko viikon treenit hukkaan. Itsekkin kyllä tulee välillä stressattua sitä, mutta ihan turhaan. Mielestäni tekee ihan hyvää ottaa välillä rennosti :) Ja kiitos paljon, tosi kiva kuulla ja tervetuloa seurailemaan<3

   Poista
 3. Hyvä teksti ja mielenkiintoinen blogi sulla! Kiva lukea treeni- ja safkablogia, jossa ei ole vain sarjapainoja ja sataa kuvaa kananrinnoista riisillä. :) Tää aihe on kyllä musta tosi mielenkiintoinen ja hyvä nostaa esille. Itsellä on mennyt liian monet pippalot sivusuun, kun sitä aiemmin tuppasi ajattelemaan, että kunto ja treenit ja ruokapäiväkirjat menee pilalle pitämällä hauskaa. Ulkomaille ekaa kertaa muuttaessa ja 10km päässä kuntosalista asuessa ja 70h työviikkoa tehdessä tajusi, että juhliminenkin voi olla yllättävän hauskaa ja rentouttavaa. Eikä se kunto romahtanut, vaikka treenasikin painoilla / kahvakuulalla "vain" 5 tuntia viikossa + juoksi / käveli työmatkat ja liikkui töissä päivittäin. Balanssi ja monipuoliset aktiviteetit tekee kyllä elämästä paljon helpompaa ja mukavampaa. Jatka samaan malliin ja onnea kisoihin! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihanasta kommentista ja tsempeistä :) Pyrinkin pitämään blogini enemmän lifestyle tyyppisenä ja mielenkiintoisena, en ikinä jaksaisi päivästä toiseen kirjoitella kananrinnoista ja sarjapainoista! Kiva kuulla, että moni muukin miettii näitä samoja asioita. Nykyään ihmisillä on semmoinen oletus, ettei urheileva ihminen saisi käyttää alkoholia ja juhlia. Niinkuin sanoit balanssi ja monipuoliset aktiviteetit tekee elämästä helpompaa ja mukavempaa, joten urheilua ja juhlimista molempia kohtuudella. Aurinkoista kevättä sinulle! :)

   Poista