tiistai 17. joulukuuta 2013

Vähäisestä vaatetuksesta

Ajattelin tällä kertaa kirjottaa asiasta, mikä on melko yleinen nykyään myös fitnessalalla.. tai no kaikkialla. Puhun nimittäin kuvista, videoista ja mainoiksista, joissa ollaan vähissä vaatteissa. Jollain tapaa mä hyväksyn ne, mutta toisaalta ne taas tuntuu musta väärältä, enkä välttämättä haluaisi ajatella niin.


Päivittäin törmää nuoriin tyttöihin mainostamassa esim. korkokenkiä tai jugurttia vähissä vaatteissa ja ensimmäisenä ajattelen heti, että voi tyttö rukka. Mulla tulee aina mieleen, että se vois hyvin olla mun kaveri, mun pikkusisko tai joku muu läheinen siinä niin kaikkien nähtävillä. Samaan aikaan ajattelen, pitääkö tosiaan kaikkea mainostaa paljaalla pinnalla. Ymmärrän toki, että alusvaatteita on hankala mainostaa vaatteet päällä, mutta täytyykö autoa mainostaa alasti? Musta tuntuu aina siltä, että ihmiset jotka eivät pärjää älyllään, tiedollaan tai taidollaan, joutuvat tuoda itseään julkisuuteen alastomuudella. Joskus musta tuntuu myös, että tyttöjen on vähän pakko pukeutua paljastavasti esimerkiksi baariin, jos haluaa erottua joukosta tai saada huomiota. Sama pääte näihin mainoksiin tai vaikka facebook kuviin.


large


Toisaalta, kyllä mäkin tykkään kauniita vartaloja katsella ja ymmärrän hyvin sen, että kauneus ja alastomuus myy ja kiehtoo. Haluaisin päästä tästä kielteisestä ajattelu tavasta eroon, koska helposti sen perusteella tuomitsen ihmisiä ja jätän asioita tekemättä. Jollain tapaa en ikinä ole arvostanut malleja tms koska olen pitänyt sitä ihmisen esineellistämisenä, myös jos joku julkisee sosiaalisessa mediassa itsestään kuvan alusvaatteissa ajattelen aina, että se on huomion hakemista. Mun mielestä tämmöinen ajattelutapa on todella konservatiivinen ja haluaisinkin olla hyväksyväisempi tän asian suhteen. Fitnesskilpailut ja vastaavat kiehtoo mua, mutta en osaa nähdä itseäni kisaamassa, koska lavalle bikinit päällä astuminen ois mulle tosi iso asia. Ei siksi, että olisin epävarma itsestäni, vaan en halua tulla arvostelluksi sen perusteella itsekkääksi ja huomion hakuiseksi. Jollain tapaa kaikki missikisat ja muut kauneuskilpailut on aina mun mielestä ollut kohtuuttomia, koska ihmisten laittaminen järjestykseen kauneuden perusteella on vähän typerää. Sillonkun olin itse kattomassa Fitnesskisoja, kieltämättä mulla tuli mieleen karjamarkkinat... tytöt juoksee siellä numeroituna mihin tuomarit käskee.


Elämässä on paljon enemmänkin kuin ulkonäkö, mut maailma pyörii aika paljon kuitenkin sen ympärillä. En haluaisi tuomita ihmisiä ulkonäön ja tekojen perusteella tai itse jättää asioita tekemättä, koska mietin mitä muut ajattelisivat. Kaikki me ollaan loppujen lopuks samallaisia, jokanen tietää miltä naisen vartalo näyttää... miks vartaloja ei saisi esitellä? Kyllähän miehet hyvänäkösiä autoja tai naiset kauniita kenkiä ihailee, miksei hyväkroppaisia naisia sitten saisi? Mitä pahaa paljastavissa asuissa poseeraamisessa muka on, jos sen tekee hyvällä maulla?


Yllätyin myös siitä, että yli 50% mun blogin lukijoista on miehiä, joten pojat teidänkin mielipiteet tähän asiaan on enemmän kun toivottuja! Uskon, että fitnessmallien kuvat ja alusvaatemainokset miellyttävät, mutta voisitko hyväksyä oman siskon, tyttöystävän tai tyttären poseeraamisen vähissä vaatteissa?


-Miia

10 kommenttia:

 1. Aamen. Kirjoitit asiasta joka varmasti on melkein jokaisen huulilla, ja voi että kun teit sen hyvin! Alastomuutta tyrkytetään yhä enemmän kaikkialle, ja aiheuttaa ihmisissä varmasti monia tunteita; positiivisia ja negariivisia. Mutta se että niitä on JOKA NURKAN TAKANA on helppo polku oman itsensä kyseenalaistamiseen ja oman kehon kuvan muuttumiseen ( allekirjoittaneena sanon ) !
  Jotkut tehdään hyvällä maulla ja ovat tervetulleita, mutta nainen alusvaatteissa vaikka lelu mainoksessa...no thanks!

  VastaaPoista
 2. Vau! Loistava postaus lisää tälläsii sulta! :) voin samaistua tohon teksii mii paljon et veit sanat suustani, ei lisättävää!!:)

  VastaaPoista
 3. Oon niin samaa mieltä sun kanssa! :) Oon viime aikoina miettiny sitä, miten musta on kiva lukea kehityspostauksia ja nähdä myös se todistusaineisto eli kehityskuvat, mutta sanoin just poikakaverille, et mähän on paljasta peppuani nettiin laita :D No way! Tuntuu tosi ristiriitaselta jotenkin tää nykymaailma ja omat ajatukset sen ympärillä...

  VastaaPoista
 4. Tiesin, että tää postauksen aihe on kyllä jollain tapaa jokaisen huulilla tällä hetkellä! Toivonkin, ettei kukaan kyseenalaistasi itseensä ja omaa kehoaan näiden mainosten takia, koska eivät mainosten naiset näytä siltä luonnossa kuin mainoksissa näyttävät. Itse olen tällä hetkellä vielä vähän hukassa pitäiskö tästä alastomuuden tyrkyttämisestä ajatella positiivisesti vai negatiivisesti, se on ainakin varma, ettei se kovin positiivisesti vaikuta nuorten tyttöjen oman kehon kuvaan ja itsetuntoon.

  VastaaPoista
 5. Kiitos Noora, mahtavaa että täällä ollaan samaa mieltä tästä asiasta mun kanssa :)

  VastaaPoista
 6. Tämäkin niin hyvä pointti! Itsehän olen jotai kehityskuvien tapaista joskus julkaissut ja olihan se aika iso juttu mulle... varsinkin kun tiedän, että mun isovanhemmat ja vanhemmat lukee tätä blogia. Huomasin kyllä kuvat julkaistuani, ettei kukaan keskittynyt siihen vaatteiden vähäisyyteen vaan nimenomaan kehitykseen :) Ja kyllä tää nykymaailman meno pistää aina välillä pysäyttää miettimään omaa elämäänsä ja ajattelutapaansa!

  VastaaPoista
 7. Ei hitto miten samaa mieltä mä olen!!!! Mulle on monet ihmiset ehdottanu mua vaikka mihin kauneus juttuihin mut oon sanonnu etten arvosta että ihmisiä laitetaan paremmuus järjestykseen ulkonäön avulla joka on kuitenkin geeneissä. Enkä ikinä haluis mitään bimbon leimaa. Tietty aina voi muokata itteään treenillä, leikkauksilla yms. ettei ne geenitkään enää vaikuta. Ennen kauneutta pidettiin lahjana joka oli suotu vaan harvoille mut nykyään jokainen voi muokata itsestään kauniin vaikka sitten treenatulla ja alastomalla kropalla. Hävettää jotenkin niiden puolesta jotka tyrkyttää itseään liikaa esille. Esim. nää samat julkkikset jotka yrittää joka kauneuskisaa/tv ohjelmaan vaikka ei edes ole mitään hääppösiä daameja. Mä oon myös ajatellut just et ne jotka ei älyllä pärjää koittaa epätoivosesti heiluu vähissä vaatteissa ja saada huomiota. Tuntuu ettei tää oma vanhanaikanen ajattelutapa sovi enää nykypäivään :-D ehkä kuitenkin ton fitness jutun ymmärrän koska siinä kisataan kuitenkin siitä kuka on tehny eniten töitä kropan eteen, tosin kun nää muut kauneuskilpailut :) mut rohkeasti vaan osallistumaan jos siltä tuntuu! Voittaisit varmasti! :-)

  VastaaPoista
 8. Täysin samaa mieltä sun kanssa. Jotenkin kauneus oli ennen paljon harvinaisempaa, nykyään jokainen voi mistä tahansa lähtökohdista yrittää mallin hommia kun pistää vähän täytettä sinne tänne... mut ei se oo enää kaunista mun mielestä. Sama koskee tätä fitnesskisailua, ennen homma toimi ehkä paremmin... nykyään musta tuntuu, että fitnesskisatkin on enemmän kauneuskilpailu. Varsinkin bikini fitness sarjassa näkyy silikoonia rinnoissa, täytettä huulissa, pidennystä hiuksissa ripsissä kynsissä ja vaikka mitä! Kaikki nää härpäkkeet vaikuttaa arviointiin kun kuitenkin arvioidaan kokonaisuutta. Ymmärrän kyllä, että kaikki haluaa näyttää parhaimmalta miltä pystyy lavalla, mutta mennäänkö ehkä vähän liiallisuuksiin... miten tälleen luomuna siellä voi muka pärjätä? Kun nimenomaan kauneuskilpailuun en halua, en sitä bimbon leimaa halua minäkään.

  VastaaPoista
 9. Tosi hyvä postaus! Just löysin sun blogin ja oli tosi kiva lukea että oot aloittanut voimanoston! Ite treenaan CF salilla Helsingissä ja kaikki olympianostotreenit on aina niitä lemppareita ;) Sä myös näytät tosi hyvältä ja vaikutat oikein fiksulta ja täyspäiseltä naiselta!

  VastaaPoista
 10. Tulipas hyvä mieli tästä kommentista, kiitos paljon! Ja mä olen ihan myyty voimanostolle, ei oo paluuta enää :D hahah

  VastaaPoista