perjantai 7. marraskuuta 2014

Mustikkainen proteiinikauraherkku

Syksyisin tekee mieli käpertyä sohvalle viltin alle pimeää ja kylmää kaamosta pakoon, teekuppi kädessä ja suklaalevy sylissä. Kun ja jos alkaa tekeä mieli jotain terveellisempää herkkua syysiltoihin tai miksei aamuihinkin, tässä on pelastus!


Vaniljainen mustikkakaurapaistos! Uskokaa tai älkää tämä herkku on vähärasvainen ja proteiini pitoinen, joten sitä voi nauttia hyvällä omallatunnolla. Vuoan sijaan voit kaataa taikinan myös muffinsivuokiin ja saat herkullisia mustikkakauramuffinseja.

1 annokseen tarvitset:

-Rasvatonta raejuutoa 100g
-Kananmunan valkuaisia 100g (noin 3kpl)
-Kaurahiutaleita 60g
-Vanilja protskujauhetta 25g
-Leivinjauhetta n. 1tl
-Makeutusainetta oman maun mukaan
-Ripaus suolaa
-Mustikoita

Lämmitä uuni 200 asteeseen
Sekoita valkuaiset ja raejuusto
Lisää leivinjauhe ja anna turvota muutama minuutti
Sekoita sheikkerissä sillä aikaa vaniljaprotsku desiin vettä tai maitoa
Mittaa kaurahiutaleet munan ja raejuuston sekaan
Lisää makeutusaine ja suola oman maun mukaan
Sekoita protskujuoma taikinaan
Kaada taikina vuokaan tasaisesti
Laita päälle voman maun mukaan mustikoita
Paista uunissa n.30min
Kääriydy sohvalle viltin alle ja nauti :)

Tää on loistava resepti siitä, että tätä on helppo muokkailla oman maun mukaan vaihtamalla marjoja tai protskujuoman makua. Reseptin aluenperin löysinkin Kille Kujalan blogista, mutta pienillä muutoksilla tein siitä omaan makuun sopivan. Alkuperäisen reseptin löydät täältä, eikä tuo vadelma-mansikka-kaurapaistoskaan huonolta kuulosta.

Yhdessä annoksessa on 443 kaloria, 53g proteiinia, 41g hiilaria ja 5,5g rasvaa.Rasvaisemman version saa helposti heittämällä kananmunat keltuaisineen tai lisäämällä lusikallinen kookosöljyä, joka muuten voisi tuoda kivasti makua tähän! 

Teidän kaikkien on pakko kokeilla tätä!

-Miia

8 kommenttia:

  1. Kokeilin tätä eilen vadelmaversiona ja olipa muuten hyvää!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täytyy itsekkin joku kerta kokeilla tuota vadelmaversiota, sitä on kehuttu paljon!

      Poista
  2. Täytyypä kokeilla!! Kysyn nyt kuitenkin vähän hölmönä, että tarkoitatko yhdellä annoksella koko tätä vuuallista vai yhtä palaa? :D Varmaankin vuuallista, eli koko satsia, mutta pakko varmistaa. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tossa kuvassa on yks annos, mutta aika ohuelti se on tossa vuuassa eli helposti mahtuu mahaan yheltä istumalta (ainakin mun ruokahalulla) :D Eli juu tuon kuvan kokoista vuuallista tarkoitan tolla yhellä annoksella. Ekan kerran tein tosta 2-kertasen annoksen ja mahtu hyvin tohon vuokaan, mutta ei tullut yhtä hyvää kun toi rapee pinta on just se paras!

      Poista
    2. Hohoo, ok! :D Mä tein tätä eilen ja tuli kyllä hyvää. Ei toki niin hyvää kuin oikee sokeri-voi -tyyliin tehty piirakka, mutta asiansa ajaa ja mieli on ainakin parempi, kun syö tällästä terveellisempaa versiota. Mulla tuli ihan ähky jo 1/4 tosta koko satsista, toki olin just syönyt alle kunnon ruuan.
      Meni tänään hyvin aamupalaksikin vielä, kun tuli vähän kiire eikä ehtinyt alkaa tekemään normaalia aamupalaa.

      Poista
    3. Eipä tän tarkotus olekkaan olla sokeri-voi-piirakan korvaaja, vaan enemmänkin osa terveellistä ruokavaliota. Hyvä vaihtoehto jos on kyllästynyt rahkaan, raejuustoon tai kananmuuniin. Itse olen korvannut tällä aterian jos on tehnyt mieli makeaa ja kyllä se noin jälkiruokana, iltapalana tai aamupalanakin varmasti toimii :)

      Poista
  3. Nam kuulostaapa hyvältä ja näyttää myös! Lähtee siis kokeiluun :) Lisää vaan reseptejä kehiin jos tulee tehtyä hyviä kokeiluja!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jes, suosittelen kyl kokeilemaan! Vaikka mitä reseptejä tulee aina kokeiltua, mutta harva päätyy tänne blogiin asti. Tää oli kyllä ehdottomasti jakamisen arvoinen resepti :)

      Poista