maanantai 21. huhtikuuta 2014

Joogaa kotona

Jonkun aikaa sitten muhun otettiin yhteyttä Yoogailta, jos haluaisin kuukauden ilmaisen kokeilun. Konsepti kuulosti niin mielenkiintoselta, että pakkohan tätä oli päästä kokeilemaan.
"Yoogaia on Suomessa kehitetty uniikki hyvinvointipalvelu, jonka tavoitteena on tarjota käyttäjilleen helppo vaihtoehto harrastaa joogaa kotoa käsin. Valikoimassa on jooga-, pilates-, syvävenyttely- ja kahvakuulatunteja. Yoogaia tarjoaa vuorovaikutteisia livetunteja omilla verkkosivuillaan, eikä tunneille osallistuminen vaadi jäsenyyttä, tunnille voi osallistua joko kertamaksulla tai kuukausikortilla. Tuntivalikoimassa on tunteja niin aloittelijoille kuin kokeneille harrastajille, ohjaajat ovat kokeneita, suomalaisia ammattiohjaajia, eikä käyttö edellytä jäsenyyttä tai muita sitoumuksia. Tunneille osallistumista varten tarvitset vain nettiyhteyden ja tietokoneen. Palvelu toimii myös useimmissa Android-laitteissa, tunneilla osallistujat eivät näe toisiaan ja voit itse valita haluatko ohjaajan näkevän sinut."


OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOlin tietenkin aluks vähän epäileväinen, koska joogasta mulla ei kamalasti oo kokemusta ja mielsin sen jostain syystä vähän löysäilyks. Innovatiivinen konsepti kuitenkin houkutteli kokeilemaan ja siinä hetken aikaa Yoogaian valikoimaa tutkailtuani päätin ottaa tarjouksen vastaan. Syvävenyttely- ja kahvakuulatunnit kuulostivat miellyttäviltä omaan korvaani, mutta ajattelin kuitenkin lähteä mukaavuusalueen ulkopuolelle ja kokeilla joogaa. Eikä se todellakaan mitään löysäilyä ollut! Siinä matolla pyöriessäni tajusin minkälainen rautakanki treenaamisen takia oikeesti olinkaan, kuinka joka ikinen lihas (joiden olemassa olostakaan en ollut tietoinen) oli jumissa ja kuinka vaiketa todella yksinkertaisenkin näköisen asennon toteuttaminen oli... siinä pysymisestä puhumattkaan :D Hankalaa mulle oli aluks myös rauhottuminen ja itse joogaan keskittyminen. Oon tottunut, että liikunta on aktiivista ja pitää olla mieli virkeänä... yritä siinä sitten samaan aikaan vääntäytyä ties mihin asentoihin ja rauhoittua. Naurukshan se suurimmaks osaks meni, mutta hauskaa ainakin oli.


Täytyy todeta, että Yoogaian konspeti on ihan älyttömän kätevä. Ei tarvitse poistua omaa kotoota mihinkään ja voit varata juuri semmoisen tunnin kun sun omiin aikatauluihin sopii. Mulla tuli heti mieleen oma mummoni... hän pitää joogasta, mutta en usko hänen pääsevän hirveän useasti joogatunneille paikkakunnallaan. Tää olis just mainio hänen kaltaisilleen ihmisille! Tai ihan kenelle tahansa joogasta kiinnostuneelle, koska halpaahan tämä on kuin saippua.


-Miia 

5 kommenttia:

 1. Toi kuulostaa just kivalta! Mä viime keväänä harrastin joogaa kerran viikoss

  VastaaPoista
 2. Toi kommentti lähti vähän ennen aikojaan.... Niin siis mä harrastin viime keväänä joogaa säännöllisesti kerran viikossa työharjoittelussa ja olin kanssa pitänyt sitä vähän vanhempien ihmisten touhuna - kunnes kokeilin. Nykyään joogaan monta kertaa viikossa, yleensä ennen treeniä tai treenin jälkeen. :)

  VastaaPoista
 3. Joo juuri samallainen mielikuva mullakin oli joogasta. Olis oikeesti tosi tasapainottavaa joogailla välillä kaiken tän voimailun ohella :)

  VastaaPoista
 4. Tuo on kyllä mahtava tapa joogailla jos ei ulko-ovea pitemmälle pääse. (: Mistä nuo sun housut muuten on ?

  VastaaPoista
 5. Just niin, sopisi erinomaisesti vaikka kiireiselle kotiäidille, joka ei lasten takia pysty kotoota poistumaan. Nää pöksyt on Stadiumista, sitä niiden omaa Soc merkkiä. Ostin muutama kuukaus sitten, että hyvällä tuurilla saattaa näitä vielä myymälöistä löytyä :)

  VastaaPoista