lauantai 18. toukokuuta 2013

Ruokapäiväkirja

Muutama postaus sitten multa pyydeltiin paljon postausta siitä, mitä syön ja milloin. Kirjoitin 2 päivän ajan ylös kaiken mitä suustani alas pistin ja mihin kellon aikaan. Otin tähän sen takia kaksi päivää, jotta näette miten syömiseni on erilaista arkipäivänä ja viikonloppuna. Tässä siis perjantailta ja lauantailta mun ruokapäiväkirja.

Perjantai

klo 7.30 Aamupala:
maitorahkaa, vehnäleseitä, mustikoita

klo 11.00 Lounas:
puoli lautasellista salaattia, jauhelihapihvi (säälittävä kouluruoka)

klo 14.00 Välipala:
Skyr rahka, 15g cashew pähkinöitä, päärynä

klo 17 Päivällinen:
Lidlin lihapötköjä vai mitälie, kasviksia, raejuustoa

klo 19.30:
 palautusjuoma puntin jälkeen

klo 21 Iltapala:
maitorahkaa, mustikoita, vehnäleseitä ja loraus sokeritonta mehua

Lauantai

klo 10.30 Aamupala:
Skyr rahka, mustikoita, vehnäleiseitä, 2 kuppia kahvia
(noin tunnin päästä protskupatukka, kun tajusin että skyr rahka oli todella pieni)

klo 14.30 Lounas:
Kanaa, kasviksia, raejuustoa, hapankorppu kevyt levitteellä

klo 17.30 Päivällinen:
texmex salaatti

klo 20.30 välipala:
 10g cashewpähkinöitä, mandariini

klo 22.00
maitorahkaa, mustikoita, kauraleseitä, loraus sokeritonta mehua

Pyrin noin 1500 kaloriin päivässä, perjantaina ruuista tuli 1432 kaloria ja lauantaina 1510 kaloria. Perjantaina sain hitusen liian vähän kaloreita, mutta syytän tästä kouluruokaa ja salittakoon se nyt tän kerran. Lauantain ruokiin ja kaloreihin oon tyytyväinen... helpompaa toi viikonloppusin syöminen, kun itse valmistaa jokaisen aterian.

Niin kuin huomaatte melko samalla linjalla mennään arkena ja viikonloppuna, ainoa suuri ero on ruokailujen ajoitus. Viikonloppusin tulee nukuttua pitkään ja valvottua myöhään, pyrin silti pitämään sen 3-4 tuntia ruokailujen välissä viikonpäivästä riippumatta.


Yleensä syön aamu-, väli- ja iltapalaks maitorahkaa tai raejuustoa, mutta kaupassa oli tullut uusia makuja Skyr rahkoista, jotka on korkea proteiinisia ja vähä hiilarisia, joten sallin itselleni vähän vaihtelua. Maistoin makuja uuniomena ja kuningatar ja molemmat oli ihan järjettömän hyviä! Varsinkin toi uuniomena... siitä tuli ihan mieleen Aino uuniomenajäätelö, kelpaa hyvin tämmösellä herkkupepulle. En oo ollenkaan syönyt dietin aikana mitään leipää ja sallinkin tänään lounaalla syödä yhden hapankorpun, jotta saan lounaalla vähän edes hiilareita, kun perjantain ruokailut jäi vähän vajaaksi ja tänään oli edessä vielä rankka intervallitreeni. Nyt kun oon ollu niin kauan syömättä leipää, maistu toi hapankorppuki ihan taivaalliselta! Hassua, miten dietillä osaa nauttia ihan eriasioista.

Toivottavasti tää postaus nyt vastas teidän odotuksia ja autto hahmottamaan mitä tungen mun suuhuni. Pyrin syömään tietyn kaavaan mukaan, mutta sitä on vähän vaikea noudattaa käytännössä. Varsinkin kun kouluruokaan en itse pysty vaikuttamaan ja se nyt on mitä on. Näin köyhänä opiskelijana arvostan sitä, että saamme ilmaisen kouluruuan ja siksi pyrinkin aina sitä syömään. Tärkeintä on kuitenkin pitää ruokailu säännöllisenä ja yrittää saada ruuasta tarpeelliset ravintoaineet. Vähän joutuu aina ruokailuja soveltamaan eri tilanteiden ja päivien mukaan, mutta sitä se elämä on :)

-Miia

8 kommenttia:

  1. hei tää oli tosi hyvä! :-) mä oon ite suunnattoman surkee aterioimaan säännöllisesti, tai ainakaan mitenkään fiksusti. otan mitä kaapista löytyy sillon kun on nälkä, ja olis kiva saada ruokailuun joku rytmi. :)

    VastaaPoista
  2. Kiva, et tykkäsit :) Täytyy myöntää, et olin ennen ihan samalainen. Söin mitä sattu millon sattu ja saatoin olla pitkiä aikoja ihan huomaamatta syömättä päivän aikana, joka kostautu illalla herkkujen ahmimiseen, kun oli niin kova nälkä. Nyt kun oon saanu jotain järkeä ja rytmiä tähän syömiseen, niin voin paljon paremmin, oon paljon ilosempi ja energisempi sekä ne herkut on jääny paljon vähemmälle!

    Tottakai tää säännöllisesti syöminen tarvii vähän enemmän vaivaa ja suunnitellua, mut on se sen arvosta :)

    VastaaPoista
  3. Huippu postaus! Lisää ruokapaiväkirjoja :-)

    VastaaPoista
  4. Kiitos! Jos tästä näin paljon tykättiin, niin voisin jopa kirjotellakin näitä useemmin :)

    VastaaPoista
  5. Anteeksi sara, poistin vahingossa kommentisi. Ajattelin kuitenkin vastata, jos palaat tänne katsomaan. http://miiajosefiina.blogspot.fi/2013/04/intervalli.html <tossa postauksessa kerron intervallitreenistä ja siitä miten sen teen :) Kiitos kommentistasi!

    VastaaPoista
  6. Mitä tuo sun texmex salaatti sisältää? =)

    VastaaPoista
  7. Laitan siihen jauhelihaa, jalapenoja, salsaa ja kasviksia oman maun mukaan. Useesti laitan vielä juustoraasetta, ranskankermaa tai fetaa, sen mukaan mitä kaapista sattuu löytymään. Todella harvoin laitan nachoja, en lähes koskaan :D

    VastaaPoista