keskiviikko 8. toukokuuta 2013

Wok It Up

Ehkä suurin oma lemppari diettiruuista on erilaiset wokit. Wokki on ihan älyttömän helppo aina kehittää sen perusteella, mitä kaapista sattuu löytymään. Tässä peruskaava, minkä mukaan voi laihduttaja koota wokin. Tätä ohjetta pystyy todella helposti soveltamaan oman maun mukaan! Ohje on yhdelle ihmiselle yksi annos.

Tarvitset näitä:

- 40g täysjyvänuudelia tai riisiä
- 100g broileria
- 150g vapaavalintaisia vihanneksia
- sipuli
- valkosipulia
- mausteita

Ja näin toimit:

Paista broileri kypsäksi,  laita nuudelit/riisi kiehumaan, heitä valkosipuli ja sipuli broilerin sekaan ja paista hetki, lisää kasviket ja paista ne kauniin ruskeiksi, heitä nuudelit/riisi kasvisten ja broilerin sekaan ja mausta!


Kasviksina omia lemppareita on herneet, vihreet pavut, maissi, parsakaali ja erilaiset wokkivihannes sekoitukset. Tuoreista kasviksista tulee kyllä mielestäni parempia, kuin valmiista pakastevihanneksista. Mausteina toimii hyvin esimerkiksi chili, paprikajauhe, soija, curry ja cayannepippuri. Ihan oman maun mukaan voi valita noita mausteita, riippuen tykkääkö tulisesta vai pehmeämmästä mausta. Tottakai broilerin voi vaihtaa vaikka kalaan tai naudanlihaan jos broileri ei miellytä. Tän voi myös tehdä pelkästään vihanneksista ja broilerista, jollon se sopii myös vähä hiilihydraattiseen diettiin.

Kalorilaskurilla laskettuna yhdessä broilernuudeliwokki annoksessa on 328 kaloria, 33grammaa proteiinia, 41g hiilareita ja 3,1g rasvaa. Lautasen reunalle kannattaa heittää vielä pari lusikallista raejuustoa.

Terveellistä, helppoa ja hyvää!

-Miia


6 kommenttia:

  1. Näyttää hyvältä, täytyy kokeilla tätä reseptiä! :)

    http://elluntai.blogspot.fi/

    VastaaPoista
  2. Nam!!! Löysin muuten tossa jokin aika sitte seuraavan blogin, mitä oon jääny seurailemaan tosi ahkeraan. Ihan mielenkiintonen pointti just pakastevihanneksiin/tuoreisiin vihanneksiin oli tässä http://readysteadyglow.blogspot.fi/2013/04/pakastevihanneksia-kylla-kiitos.html < loogista näin jälkeepäin ajateltuna, mut mä ainakin oon kuulunu tohon joukkoon joka aattelee että TUOREET on se juttu ja terveellisempiä, ja pakastevihannekset vaan hätäratkasu jos haluaa ruuanlaittoa nopeuttaa, mut ei nyt ihan niin mustavalkosta ollu taas :)kantsii lukasta noit muitaki postauksia, tykkään et tosi fiksu treeni/ravintoblogi, aattelin et säki voisit tykätä vaik tiiätki jo paljon näist jutuista :--)

    VastaaPoista
  3. Kiitos vinkistä, täytyy käydä tsekkaamassa toi blogi! Itekki tiedän kyllä sen et pakastetut vihannekset on usein terveellisempiä, koska niissä on kaikki ravintoaineet ja vitamiinit paremmin tallella, mutta silti suosin tuoreita, koska ne on mun mielestä maukkaampia :)

    VastaaPoista
  4. hei näyttää hyvältä! kiitos vinkistä:)
    blogisi on muutekin oikein iloinen ja positiivinen, kivaa luettavaa!

    VastaaPoista
  5. Kiitos kovasti! Yritänkin kirjoittaa tätä pirteällä asenteella, joten ihana huomata, että positiivisuus välittyy sinne lukijoille asti :)

    VastaaPoista