lauantai 27. huhtikuuta 2013

Diettitaco

Tacot ja tortillat ja muukin texmex ruoka kuuluu ehdottomasti mun lemppareihin. Valitettavasti tortilloissa käytettävät letut ja tacojen kuoret on aikamoisia hiilari- ja kaloripommeja ja on sen takia dietillä ei sallitujen ruokien listalla. Oon tähän mennessä mun texmex himoani lievittäny erillaisilla salaateilla, kunnes keksin vähän erilaisen vaihtoehdon! Ja tässä onkin mun resepti diettitacoihin...

-100g jauhelihaa
-salaatinlehtiä
-kasviksia ja vihanneksia oman maun mukaan
-kevyttä raejuusto, kevyt ranskakermaa tai kevyt fetajuustoa
-jalapenoja
-salsaa




Eli siis tarpeeks rapeen jäävuorisalaatin lehden sisään vaan kaikkea mitä ikinä haluatkaan! Ja mikä parasta koko jutussa, nää oli ihan mielettömän hyviä!! Ihan huikeen nopee ja helppo ruoka... tarvii vaan paistaa ja maustaa jauheliha sekä pilkkoo kasvikset. Ite mittasin valmiiks sen verran ruokaa, mitä saan dietillä syödä ja katoin pöytään valmiiks. Koko hommaan mulla meni noin vartti... ei paha.

Muuten nää maistuu täysin ihan normitacoilta, mutta ei vaan ole sitä maissikuorta. Tacoissa mun mielestä kuitenkin se sisus on tärkein, joten ihan samalta se sisus maistuu näissäkin. Nää on vähän raikkaampia eikä ihan yhtä täyttäviä. Kun söin ton mun dietillä sallitun ruokamäärän mukaan, sain tehtyä neljä tacoa ja niistä tulin kyllä ihan tarpeeks täyteen.


Tässä koko satsissa, eli neljässä tacossa on vaan 288 kaloria, joka on mun mielestä todella vähän! Ehkä jopa jo liian vähän.. Tässähän ei muuta hiilarin lähdettä oo kuin kasvikset, joten niitä voi huoletta syödä  vähän enemmänkin. Proteiinia tässä ateriassa on 33 grammaa, hiilareita 8,6g ja rasvaa 13g. Suuren proteiini- ja rasvapitoisuuden sekä vähäisen hiilarimäärän takia täähän ois myös loistava ateria karppaajille. Mun mielestä siis ihan täydellisetä diettiruokaa, varsinkin tämmöselle herkkupepulle.

Yllätyin muuten siitä kuinka hyvät ravintoarvot kevytfetassa on. Sadassa grammassa on vaan 150 kaloria, protskuu 23g, hiilarei 2,5g ja rasvaa 5g... siis vähän ku söis raejuustoo, mut vielä enemmän proteiinia ja vähemmän hiilareita! Voi siis todellakin syödä noita hyvällä omallatunnolla.

Nyt jokaikinen laihduttaja ja texmexruoan ystävä kokeilkaa tätä, mä vaadin! Voisin syödä näitä jopa ihan vaikka ei olis diettiä. Söin näitä tänään ja huomenna pakko tehä taas uudestaan. Lupaan, että rakastutte.

-Miia

16 kommenttia:

  1. Oi nami! Kirjotin meijän jääkaapin oveen semmoseen "mitä tänään syötäisiin" lappuun tän! :D

    VastaaPoista
  2. hei lidlissä myydään sellasta kun cosmopolitan salaatti ja se on just tarkotettu niinkuin tacokuoriksi! :D

    VastaaPoista
  3. Sä kyllä jaksat dietillä väsätä kaikennäköistä siistiä! Noita mielellään itsekin söisi, mutta enhän minä miehenä tollasia jaksa laittaa. Mun ateriat koostuu tällä hetkellä kaikki wokkivihanneksista, lihasta ja rahkasta, jotka meinaavat vähän tulla korvista. :D

    Löysin tän sun blogin vasta ja selailin noita juttuja läpi nopeesti, niin yllätyin miten oot innostunu näistä fitness-jutuista! Hienoa, että jotkut naispuolisetkin vanhat tutut harrastavat tätä nykyään tosissaan! :) Ootko suunnitellut oikeen jotain kisajuttuja vai ihan muuten vain tykkäät tehdä asiat kunnolla ja oikein? Mulla on ollut vähän samanlainen elämänmuutos tässä viimeisen vajaan 2 vuoden aikana. Painokin noussut mulla 18 kiloa alkutilanteesta (72-90kg), enkä mä nyt mielestäni hirveän tukevassa kunnossa ole. :D

    -A (Nähtiin kulttuuritalolla fitness classicissa) :D

    VastaaPoista
  4. Ihan yllätyin ku sä tänne löysit mut just kiva! Dietillä tulee jopa syötyy parempaa ruokaa mitä normisti, ku on niin rajallista mitä saa syödä nii tulee käytettyy vähä mielikuvitusta ja keksittyy kaikennäköstä :D

    Sillon tällön ku lohjalla päin viel tulee käytyy salilla, niin huomaa kyl et aika moni vanha tuttu nykyään käy puntilla ja on saanu jo jonkun näkösiä tuloksia aikaseks! Useesti ne kyl on poikia... Sun lisäks moni muuki vanha tuttu iha kummastellu, et miten mä oon tästä innostunu... mut varmaan ymmärrät sen, et tää laji on vähä hankala tehä vaan vähä sinne päin, jos tuloksia haluu. Tähän vaan jää koukkuun ja ku alkaa tuloksia näkymään niin tästä vaan innostuu lisää.

    En oo ainakaa suunnitellu mihinkää kisoihin tähdätä, se on kuitenki yllättävän kallista touhua enkä muutenkaa osaa kuvitella itteeni hillumassa jossain lavalla bikinit päällä :D Mut never say never... saa nyt nähä mihin tästä päätyy, mut tällä hetkellä tätä teen vaan oman hyvinvoinnin takia ja siks koska tää on oikeesti hauskaa ja antaa elämälle jotai muutaki sisältöö ku vaan himas hengailun ja baareissa ravaamisen.

    Et sä kyllä tosiaa oo missään tukevassa kunnossa, joten iha mahtava muutos! Wokkivihannekset, lihat ja rahkat on selvästi tehny tehtävänsä :D Ootko ite ajatellu tulevisuutta? Vai myös iha oman hyvinvoinnin ja ulkonäön takii punttailet?

    VastaaPoista
  5. Loistavaa!! Täytyykin siis ettiä niitä käsiin sieltä, kiitos vinkistä :)

    VastaaPoista
  6. Eikä, siis ku aloin lukee tätä muistan ku sillon ammosina aikoina syötiin teillä aina tacoja ♥ ! se on niin ruoka mikä mulla tulee meistä mieleen...nimim. toinen texmex-ruuan rakastaja. Ja tää oli ehkä buenoin keksintö ikinä, voi ku itelläkin tulis uhrattua enemmän aikaa siihen et keksis jotain parempia ratkasuja epäterveellisiinkin ruokiin, pakko kokeilla tätä, jos arkikiireessä vaikka tähän ois aikaa!

    VastaaPoista
  7. Jos ne kisat on vähänkään mielessä, niin kyllä sitä kovan työn tulosta rupeaa sitten loppujen lopuksi tekemään mieli mennä näyttämään lavalle ja katsomaan kuinka pärjää muiden samanlaisten joukossa. :D Tai näin ainakin voisin kuvitella! :)

    Mulla on kanssa ihan auki tuo kisajuttu.. Tavallaan tekisi mieli kun tätä kuitenkin aika tosissaan tekee, ja aikaakin olisi vielä 4 vuotta junnusarjaan. Mun painoraja ois junnuissa 92 kiloa, joka on aika törkeen paljon. Pitäis neljässä vuodessa taikoa jostain 8-9 kiloa lihaksia niin sitten kehtais tällanen melkeen 190 senttinenkin astua lavalle. :D Mutta joo, kai sen aika näyttää sitten, toistaiseksi vaan omaksi iloksi, mutta silti äärimmäisen tavoitteellisesti! :)

    VastaaPoista
  8. Toi on kyllä niin totta. Tässä vaiheessa kyllä tuntuu melko kaukaselta ajatukselta kisailut, mutta ei sitä kovaa työtä haluais ihan muuten vaan tehdä ja eikä niitä kovan työn tuloksia haluais vaan piilotella. Vähän vaan ärsyttää kun toi naisten kehonrakennus on nykyään niin kauneuskilpailu... ainakin niissä sarjoissa, mihin ite olis kiinnostusta tavotella.

    Ainiin kun sä oot tommonen hujoppi :D Tolla pituudella pitäs sitä massaakin kyllä ihan kiitettävästi löytyä, että pärjäis. Kyllähän toi 8-9 kiloa lihasta vois olla vielä ihan mahollista neljässä vuodessa, mutta kyllä se ihan perkeleesti tarvii duunia. Kyllähän se motivoi ihan älyttömästi, jos on jotain minkä takia treenata... mutta aika näyttää!

    VastaaPoista
  9. Apua, mulla tuli kunnon flashback kuin luin ton kommentin ♥ Hahah, aina kisailtiin tyylii kuka söi eniten tacoja ja Mikko väsäs meille aina niist taco jätteista seuraavana päivänä pizzan! Ihan parasta.

    VastaaPoista
  10. munkin ihan pakko testata jokupäivä! :D namii näyttää niiin hyvältä!

    VastaaPoista
  11. Näyttää hyvältä mut maistuu vielä paremmalta ;)

    VastaaPoista
  12. Miten osaat laskee paljon missäki on kaloreita? :o käytätkö jotain vaakaa tms? :)

    VastaaPoista
  13. Käytän kalorilaskuri.fi sivustoa. Sinne vain näppäilet kaikki ainekset mitä käytät ruuassa, niin se kertoo kalorien, rasvan, proteiinin ja hiilareiden määrän. Kätevää on myös laittaa sinne koko päivän aikana syödyt ruuat, niin näkee helposti paljonko kaloreita on päivän aikana tullut syötyä :)

    VastaaPoista