tiistai 2. huhtikuuta 2013

The difference between skinny and fit

Eilen kirjottamani diettipostauksen jälkeen tuli mun kavereilta melko kyseenalastavia kysymyksiä...

''Mistähän hitosta sä aiot laihduttaa? Varpaan välistä?''
''Aiotko sä kasvattaa ittestäs jonku kauheen lihasmörön?''
''Etkö sä saa syödä enää yhtään mitään hyvää?''
''Ootsä ihan hullu?''

Ajattelin nyt vähä selventää tätä tilannetta. Naisilla yleisesti on vähä väärät oletukset lihasten kasvattamisesta sekä laihdutuksesta ja voin itsekkin kyllä myöntää, että ei mulla ennen ole ollut mitään hajua kummastakaan.

Naisten suusta kuulee yleensä jotain tämän tapaista ''En mä voi treenata isoilla painoilla, kun musta tulee liian lihaksikas'' tai ''Treenaan vaan pienillä painoilla niin, että musta tulee kiinteä''. Täyttä paskanjauhantaa. Ensinnäkin, oikeasti isoihin lihaksiin tarvitsee niin paljon rankkaa treenausta, että ne ei ihan vahingossa vaan tule. Toiseksi, pieniä painoja hinkuttamalla ei saa minkäänlaista tulosta aikaseks ja se naisten mielestä ''kiinteä'' kroppa, on oikeasti saavutettu nimenomaan niillä suurilla painoilla.


Toinen hyvin yleinen ongelma naisilla on tietämättömyys laihdutuksesta. Naisten suusta kuulee usein ''Aloitin dietin jolla syödään vaan pussikeittoja ja se lupaa, että laihdun kahdessa viikossa 10 kiloa'' tai ''Syön vaan pelkkiä rehuja nyt niin laihdun''. Joo... molemissa tapauksissa luultavasti laihtuu, mutta kumpikaan ei ole millään tavalla terveellistä ja kilot tippuvat myös lihaksistosta.  Ja kun alkaa dietin jälkeen taas syömään vanhojen tapojen mukaan, kilot tulevat nopeasti takaisin ja läskinä. Tämmöisen dietin lopputulos on siis lihaksen menettäminen ja läskin saaminen tilalle. Surullista on se, että tämä on niin yleistä... ja ehkä suurin syy naisten lihavuuteen. 

Tämä hoikkuuden ihannointi ja jojo-laihduttaminen on johtanut siihen että laihatkin ihmiset ovat löysiä. Kutsun laihoja ihmisiä, joilla ei ole lihaksia ''laihaläskeiksi''. Laihaläskit naiset saattavat näyttää vaatteet päällä hyvin hoikilta, mutta totuus onkin jotain ihan muuta. Tämä on nykyään hyvin yleistä ja suurimmaksi osaksi johtuu tietämättömyydestä. Nuoret tytöt jättävät syömättä ja tuloksena on rimpula kroppa, joka on löysä ja selluliittinen. 


Tästä kuvasta huomaa hyvin eron ''laihaläskin'' ja lihaksikkaan välillä.

Laihduttaa voi ilman kituuttamista ja syömättä jättämistä. Sen ''kiinteän'' kropan saa säännöllisellä liikunnalla ja lihaskuntoharjoittelulla sekä oikeanlaisella ruokavaliolla. Tyhmintä on vain jättää syömättä tai kituuttaa itseään liian vähillä kaloreilla, se ei johda mihinkään... paitsi läskiin ja selluliittiin.

Eli kaverit hei... laihdutan rasvasta, en aio kasvattaa itsestäni mitään lihaskimppua syön vaikka mitä hyvää, mutta terveellista ja ehkä mä sitten oon vähän hullu.


Tässä teille vähän mietittävää!

-Miia

14 kommenttia:

 1. Toi on niin totta!!! Olen jojoillu ja selluliitti on ystäväni. Tsemppiä Miia, olet perehtynyt asiaan huolella.

  VastaaPoista
 2. Tosi hyvä postaus! Ja kiva blogi sulla! Taidankin alkaa seurailemaan :)

  VastaaPoista
 3. Taitaa olla tuo selluliitti melkein joka naisen ongelma :( Kiitos tsempistä!

  VastaaPoista
 4. Kiitos paljon! Ja tervetuloa seurailemaan :)

  VastaaPoista
 5. Oh tää on kyl niin totta, ETENKIN mua ärsyttää nimenomaan toi "en haluu jättilihaksii ni en haluu treenaa isoil painoil" ARGH! :D onneks tässä ja muissakin blogeissa tätä aihetta on valaistu!

  VastaaPoista
 6. Älä muuta sano! Säkin varmaan törmäät tähän lausahdukseen melko usein kun oot salilla töissä... niin ärsyttävää :D

  VastaaPoista
 7. Soooo true!! Joskus aikasemmin itekkin luulin vaikka ja mitä, mutta onneks otin asioista selvää ja itekki aloin syömään ja treenaamaan kunnolla. Mua ihmetyttää naiset jotka ees vaivautuu salille polkee joka ikinen kerta kuntooyörää ja lukee naiatenlehtiä.... niin tyhmää ajan ja rahan tuhlausta.

  VastaaPoista
 8. Hyvä että säkin oot tajunnut! Kunnolla syömällä ja treenaamalla sen hyvän kropan saa, ei oo oikoteitä... valitettavasti :D Ja mua ihan naurattaa välillä se kuinka suurin osa naisista meijänkin salilla ensin polkee 45 minuuttia pyörää niin löysästi ettei tule edes hiki ja sitte tekee ehkä muutaman vatsan... hohhoijaa!

  VastaaPoista
 9. Hienosti näköjään oon osannut kirjottaa edellisen kommentin... :-D haha. Mut siis niinpä, miksi ihmeessä tuhlata rahaa ja aikaa sellaseen turhuuteen? Taisiis toki sekin on parempi kun maata himassa ja vetää sipsiä napaan, mutta kuitenkin. Mielummin mä jätän yhet treenit väliin jos ei yhtään kiinnosta, kun meen ihan turhaan sinne, koska seuraavana päivänä on heti paljon parempi fiilis treenata. Toki ei kannata yhtään jättää väliin, mut jos nyt kerran jättää niin tuskin se kenenkään maailmaa kaataa. :D oot kyllä niin motivoiva Miia! pitää nähä btw :)

  VastaaPoista
 10. Joo siis on mullakin niitä päiviä kun ei yhtään huvita... sillon pitää vaa väkisin vääntää tai jättää väliin ja yrittää seuraavana päivänä paremmalla fiiliksellä. Turhinta on se että menee sinne salille mutta ei tee siellä mitään? ihan yhtä hyvin vois mennä vaan kotiin sohvalle istumaan. Valitettavaa on kyllä sekin, että ne naiset jotka polkee vaan pyörää ja tekee muutaman vatsan luulee treenaavansa kovaa, koska niillä ei vaan ole hajuakaan mitä oikeesti pitäs tehä. Hih, kiitos kovasti! Niin pitäs :)

  VastaaPoista
 11. Noniiinpä, mulla jäi tänään treenit välistä kun en muka kerennyt mennä ennen duunia. Huomenna sitten kahta kovemmin! :D Teen vaikka juoksulenkin salin lisäksi. :) Voisko susta tulla mun personal trainer? ;-) :D

  VastaaPoista
 12. No mut mahtavaa että oot kuitenki tekemässä treenit vaikka jäi väliin, etkä anna vaan olla! No jos voin jotenkin olla sulle avuks nii mielelläni autan :)

  VastaaPoista
 13. No sä oot pelkästään tän bloginki avulla ihan hitosti avuksi! Tekee mieli itekkin pitää jonkinlainen dieetti, sun innoittaman :-)

  VastaaPoista
 14. Loistavaa! Kun sain sut jo aivopestyä dietille niin pakkohan mun on sun projektia tukeakkin ;) Kesäkuntoon!

  VastaaPoista