keskiviikko 24. huhtikuuta 2013

Kesä, tule jo!

Kerroinkin teille jo aikasemmin, siitä kun varattiin kesäks matka ja oon ihan yli-innoissani tästä! Kun alettiin Roopen kanssa suunnitella kesäks matkaa, mulle oli heti selvää etten haluu kohteeseen mikä ois täysin rantaloma. Rantalomalle meen mielummin jonkun tyttökaverin kanssa, koska Roope jaksaa ottaa aurinkoa ehkä viis minuuttia ja sit alkaa valitus. Kaupunkilomat on muutenkin paras toteuttaa Roopen kanssa... tyttöporukalla luultavasti vaan eksyis ja tulis ryöstetyks :D Alunperin meidän suunnitelma oli lähtee autolla liikkeelle ja käydä Pärnussa ja Riikassa. Alettiin kattelee hotelleja sekä laivamatkoja ja kun laskeskeltiin sitte ne yhteen ja vielä bensakulut päälle tuli summasta niin suuri, että sillä lentäis jo helposti kauemmaskin.

Unohdettiin sitte auto ja ruvettiin kattelee et mihin ois halpa lentää ja mikä meitä kiinnostais. Mä halusin kaupunkilomalle, mutta kohteeseen missä kuitenkin olis suht lämmin ja Roope oli taas aika vapaa kaikelle, mutta halus liikkuu junalla ja nähä muutamia eri kaupunkeja. Hetki ku oltiin lentoja selattu päädyttiin ostamaan Helsinki-Praha ja Budapest-Helsinki lennot. Näiden lentojen yhteishinnaks tuli jotai 160 euroa, joten jää rahaa vielä matkustella junallakin. Ainakin Prahaan ja Budapestiin siis ollaan menossa ja saa nyt nähä mihin kaikkialle muualle. Näiden maiden välissä olis ainakin Bratislava ja Wien mitkä mua kiinnostais. Toisaalta, pelkkä Praha ja Budapestkin riittäis mulle hyvin. Lentoja enempää ei siis olla vielä suunniteltu ja saa nyt nähä mihin kaikkialle päädytään. 

Budapest

Oon kyl ihan järjettömän innoissani tästä reissusta! Aina ku oon lähteny ulkomaille, oon käyny kerralla vaan yhdessä kohteessa ja ollu koko loman samassa hotellissa. Saa nähä kuinka monesti mulla menee hermot rinkan raahaamiseen, mutta ainaki tällä hetkellä en malta odottaa tätä matkaa. Roope on käynyt Prahassa ja Budapetissa joskus ennenkin, joten jonkun verran jo tiedetään mitä tuleman pitää. Silti oon googletellu ihan hulluna kaikkee mitä haluun tehdä ja nähdä. Budapestissa olis tarjolla ainakin viinitiloja, ostoskeskuksia ja uskomattoman kauniita kylpylöitä. Myös eläintarha ja vesipuisto sai mun sisäisen pikkutytön innostumaan! 

Praha

Jos jollain on kokemusta Prahasta, Budapestistä tai jostain lähistöllä olevasta käymisen arvoisesta kaupungista, otan kaikki vinkit mielelläni vastaan :) Myös voisin tarvita vinkkejä siihen, mitä kannattaa pakata mukaan kun kaikki matkatavarat pitäis mahtua rinkkaan... pelkkä ajatuski pakkaamisesta ahdistaa. Tällä kertaa ei voi pakata ''mä ehkä saatan tarvita tätä'' tavaroita, vaan kaikki pitää olla tarkkaan mietitty. En tiiä mihin oon lupautunut, mut toivon, että tää reissu on yhtä hauska ku oletan!

-Miia

10 kommenttia:

 1. En oo käynyt Prahassa enkä Budapestissä, mutta oon kuullut paljon positiivista molemmista paikoista :)

  http://vanilla-fairytales.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 2. Hyvä kuulla! Itsekkin olen paljon positiivisa kuullut ja siksi sinne suunnataankin :)

  VastaaPoista
 3. Kuulostaa tosi kivalta! Oon käynyt Prahassa ja se on kyllä aikas upee paikka:)

  VastaaPoista
 4. Jes, alan koko ajan tulla varmemmaks siitä, et tuli valittua oikeet kohteet!

  VastaaPoista
 5. Moikka :) Oon asunut Unkarissa joten hyvinkin tuttu maa ja vinkkejä olis vaikka millä mitalla riippuen siitä kauanko teillä on aikaa siellä viettää? :)

  VastaaPoista
 6. Heippa! Mahtavaa, otan mielelläni kaikki vinkit vastaan! Neljä päivää ollaan Budapestissä, olis kiva kuulla ainakin shoppailupaikoista, ravintoloista ja kylpylöistä! Tottakai jos on muutakin näkemisen arvoista, niin kaikki vinkit tänne vaan :)

  VastaaPoista
 7. Paras shopping center on Mammut, Budan puolella kaupunkia lähellä Margit-saarta :) Siellä on yhteen vaikka mitä yhteen paikkaan koottuna. Mulla ainakin sieltä lähti aina eniten mukaan vaatteita ja kosmetiikkaa yms.. Vaci Utca (kävelykatu keskustassa) ja sen lähikadut on kanssa hyviä shoppailuun. Siellä on yksittäisiä putiikkeja ja muutama pienempi hyvä ostoskeskus. Noissa jo riittää osteltavaa enemmän ku tarpeeksi :D

  Budapestissä en ole itseasiassa kertaakaan törmänny huonoon ravintolaan :D siellä on kova kilpailu joten kaikki pistää kyllä parastaan! Kannattaa ehdottomasti kokeilla Goulashia..vaikka siitä ei Suomessa tykkäisi se on siellä paikallisten valmistamana ihan omaa luokkaansa :) Suosittelen syömistä vähän keskustan ulkopuolella, hinnat on siellä huomattavasti edullisempia! Esim Operan ympärillä on paljon hyviä, mutta kohtuuhintasia paikkoja :) Adrássy utcaa kun kävelee pois päin keskustasta niin sen varrella on poikkikatuja täynnä ravintoloita. Illalla kannattaa käydä sellasessa barissa kun Szimpla! Se on rakennettu raunioihin ja kalustettu kaikella ihan ihmeellisellä. Siel on paljon paikallisia nuoria ja turisteja sekasin, niin omalaatunen paikka etten oo missään muualla törmänny. Se on osittain ulkona, ja ihan parhaimmillaan just kesällä :)

  Kylpylöistä ehkä hienoin on Gellert, mutta se on aikamoinen turistirysä.. Suosittelen ehdottomasti tuota Széchenyi thermal bathia, mikä näkyykin tossa sun postauksessa. Se on yks vanhimmista, ellei vanhin thermal bath Budapestissa ja nimenomaan paikallisten suosiossa. Siellä on ihana kesällä loikoilla pihalla ja ulkoaltaissa, mutta siellä on kivoja sisäaltaitakin erilaisilla terveysvaikutuksilla. Budapestin parhaat hierojat (mun mielestä) löytyy kanssa sieltä! Hieronnat on puolet Suomen hinnoista, suosittelen. Tosin jos aikoo saada itellensä ajan hierontaan niin kannattaa mennä paikalle jo heti aamusta :)

  Muuta nähtävää..tietty Budan linna ja Kalastaja-linnake siellä mäen päällä kuuluu niihin must see kohteisiin, niinku Lánchid (ketjusilta missä on ne kuuluisat leijonat). Jos historia kiinnostaa, niin kannattaa käydä House of terrorissa joka kertoo Unkarin historiasta tosi mielenkiintoisella tavalla. Metrolla kannattaa matkustaa vaikka ihan huvikseen ja valita linja 1 (vanhin linja). Budapestin metro on yks Euroopan vanhimpia ja niissä on sellasta aitoa unkarilaista tunnelmaa :)

  Huh tulipas pitkä vastaus :D Toivottavasti on jotain hyötyä... :D ehkä vielä loppun varotuksen sana takseista..niinku monessa muussakin kohteessa, ni ne yrittää huijata parhaansa mukaan. Kysykää aina eka paljonko maksaa, muuten ne saattaa keksiä ihan ihme hintoja :D Jos ne laskuttaa rehellisesti, ni taksilla kulkeminen on melko edullista :)

  Nauttikaa lomasta, mä tykkään Unkarista ja Budapestista tosi paljon. Toivottavasti tekin nautitte yhtä paljon :) Kysy ihmeessä jos jotain vaan tulee vielä mieleen :)

  VastaaPoista
 8. Huh, nyt tuli niin paljon kaikkea tietoa, että näillä vinkeillä kyllä selviää varmasti koko loman! Nyt en ainakaan enään malttais odottaa tätä lomaa..

  Tosta Mammutista lueskelinkin jo netistä ja sitä oli paljon kyllä kehuttu.. sinne on ainakin pakko päästä! Goulash maistuu myös suomessa, joten on myös ihan pakollinen kokeilla unkarissa paikallisten valmistamana. Ja tuo Szimpla kuulostaa kyllä aivan mahtavalta paikalta ja jäi tästä sun viestistä heti mieleen. Sinne mä aion kyllä niin suunnata! Rakastan kaikkia tommosia erikoisia paikkoja, esimerkiksi Sloveniassa Metelkova on juuri nuorten keskuudessa tunnettu illan vietto ''kylä'' joka on myös rakennettu ja kalustettu kaikella jännällä ja oli niin siisti mesta! Tuo Szimpla on siis pakko kokea :)

  Aikaisemmin päätettiin jo, että halutaan kylpylään unkarissa ja nyt olen aika varma, että suunnataan tonne Széchenyi thermal bathiin. Sait niin hyvin kehuttua, etten kyllä aio enää edes harkita mitään muuta kylpylää :D Mun poikaystävä puhukin tosta metrosta jo ja se kyllä täytyy kans kokea. Meidän hotelli tais olla metromatkan päässä keskustasta, joten tulee jo siinäkin käytettyä, mutta kannattaa silti varmaan ihan huvikseenki sillä ajella! Ihan vaan kokemuksen vuoksi :D

  NÄÄÄÄÄÄIN iso kiitos sulle sun ihanan pitkästä viestistä! Sait siihen myös pitkän vastauksen :D Sä sait mut vaan innostumaan lisää tästä matkasta ja sain niin paljon uusia ideoita mitä tuolla vois tehdä. Tai siis täytyy tehdä... ihan pakko! Täytyy muuteen pitää toi taksivinkki korvan takana, etten joudu huijattavaks.

  Mä niin aion nauttia koko loman ja vielä kerran ISO kiitos sulle :)

  VastaaPoista
 9. Eipä kestä, kiva vaan jos voi auttaa :) Vitsi ootan jo ennakkoon postausta teidän reissusta :D

  VastaaPoista
 10. Lupaan, että tästä reissusta tulee montakin postausta ja paljon kuvia!!

  VastaaPoista