maanantai 1. huhtikuuta 2013

Dietti

Teen lipitys ja vitamiinien napsiminen vissiin autto, koska sain selätettyä kipeen ja väsyneen olon. Ehkä myös pääsiäisen aikana nautitulla ruuan määrällä oli osansa parantumiseen. Tuli vedettyä herkkuja enemmän kun laki sallii.... pizzaa, mäkkiruokaa, suklaata, mämmiä, pashaa, jäätelöä, viiniä, pähkinöitä ja vaikka mitä! Herkuttelu tuli tehtyä kyllä ihan syystä, koska tänään alkoi dietti, joka tulee kestämään seuraavat kaheksan viikkoa. Ainoa herkuttelupäivä tulee olemaan vappu, jolloin saa syödä mitä vaan ja kuinka paljon vaan. Vappu osuukin juuri sopivasti dietin puoliväliin ja tarkotuksena on sillon saada vähä boostia aineenvaihdunnalle, jotta loppu diettikin sujuisi hyvin. Kaheksan viikon tavoitteena olis tiputtaa noin 4-5 kiloa, mitä pidän melko realistisena tavoitteena. Tiputettava määrä on siis noin 0,5kg per viikko ja tarkoitus on siis tiputtaa madollisimman vähän painoa lihaksista. Projekti alkoi tänään ja ruokalista seuraavat kahdeksan viikkoa tulee näyttämään tältä:

Aamiainen:
-200 g raejuusto, rasvaton tai 250 g maitorahka tai 50 g kananmunanvalkuainen
-150 g mehukeitto, sokeroimaton tai 100 g marja
-10 g vehnälese
-10 g soijalesitiinirae

Välipala:
-250 g maitorahka  tai 1 kpl Fast Lo-Carb -patukka
-100 g marjoja
-15 g cashewpähkinä tai  8 g oliiviöljy tai 8 g soijalesitiinirae

Ateria 1:
-40 g riisi tai 40 g pasta tai noin yksi peruna
-100 g kana tai kalkkuna tai kala tai naudanliha (max 10% rasvaa)
-50 g kananmunanvalkuainen tai 30 g raejuusto, rasvaton
-200 g vihanneksia vapaa valinnaisesti (vihreitä)
-10 g oliiviöljy

Ateria 2:
-40 g riisi tai 40 g pasta tai noin yksi peruna
-100 g kana tai kalkkuna tai kala tai naudanliha (max 10% rasvaa)
-50 g kananmunanvalkuainen tai 30 g raejuusto, rasvaton
-200 g vihanneksia vapaa valinnaisesti (vihreitä)

Iltapala:
-200 g raejuusto, rasvaton tai 250 g maitorahka tai 250 g tai kananmunanvalkuainen
-100 g mehukeitto, sokeroimaton tai 50 g marjoja
-5 g vehnälese

+treenien jälkeen palautusjuoma

Tästä tulee yhteensä noin 1500 kaloria per päivä, riippuen vähän siitä onko treenipäivä vai välipäivä. Ruokaa saa syödä mielestäni suht paljon, mutta kaikki pitää olla tarkkaan mietitty ja mitattu. Haasteena on tietenkin kouluruoka, mutta eiköhän senkin suht fikusti pysty rakentamaan. Netissä onneksi on koulun ruokalistat valmiina, joten pystyy vähän ennakoimaan.

Treenaamaan pyrin viikossa tämän verran:
  • Salitreeni 3 kertaa
  • Aamu aerobinen 2-3 kertaa
  • Yksi intervalli harjoittelu
  • Yhdet nyrkkeilytreenit 

Kalorikulutuksen pyrin olemaan noin 3000 kaloria viikossa. Tarkoitus on siis pudottaa maltilla ja fiksusti, jotta painonpudotus olisi pysyvä. Eiköhän tällä kaavalla kahdeksassa viikossa jotain tuloksia synny! 




Aamu alkoi lenkillä, jonka jälkeen suuntasin punasilla poskilla salille. Lounas koostui riisistä, kanasta, raejuustosta, herkkusienistä, kurkusta ja tomaatista. Ruoka oli herkullista ja mielestäni sitä oli tarpeeksi. Toivon, että motivaatiota riittää kahdeksan viikkoa, ainakin tällä hetkellä sitä löytyy vaikka muille jakaa.

Ja eikun rasva palamaan!

-Miia

14 kommenttia:

  1. Täälläkin ikuisuusprojektin ja kesäkunnon saavuttamista meneillään...mua vaan ahdistaa elokuulle asti kestävät työviikot, viis päivää töitä viikossa sinne asti, yritä siinä sit ehtiä salille, ja vaikka ehtiskin niin millä voimilla! -_- ja apua miia oot jo niin hyvässä kunnossa (kadehdin...), mut tsemppii!!! aion todellaki seurailla täältä ja saada lisämotivaatiota itellenikin :>

    VastaaPoista
  2. Tiedän niin hyvin ton kiireen ja jaksamattomuuden tunteen... mutta täytyy sanoa, että ainaki itelleni tulee energisempi olo nimenomaan treenaamalla. Vaikenta on vaan se salille tai lenkille raahautuminen. Mulla on koulussa tällä hetkellä paljon vapaapäiviä ja lyhyitä koulupäiviä, joten nyt on hyvin aikaa tälle laihdutusprojektille. Oon kyllä sitä mieltä, että jos motivaatiota on tarpeeksi niin aina löytyy aikaa ja energiaa treenille. Ja vaikka ihan hyvässä kunnossa oonkin jo, niin silti aina voi olla paremmassa ;) ...mutta kiitos tsempistä Janniseni! Ja ihana kuulla, että edes jotakuta kiinnostaa ja motivoi nää mun treenihöpötykset täällä :)

    VastaaPoista
  3. Ei kannata kalorinkulutuksia laskea, koska ne vaihtelevat suunnattomasti riippuen sykkeen tasosta, suosittelen sykekellon ostamista. Itse olen noudattanut samaa dieettiä vain 1200Kcal :) ja vajaa 2 kk -4kg! Noi oliiviöljyt vaihtaisin möllerin kalaöljy kapseleihin koska niissä vähemmän kaloreita sekä sitä kalarasvaa mitä keho tarvitsee :)Ota huomioon juomissakin on kaloreita, suosin itse vihreää teetä ja tiputan yhden hermesetaksen maun vuoksi. Ihana blogi sinulla! Saan itsekkin hyvät motivaatiot treeneihin blogien lukemisesta.

    VastaaPoista
  4. Suuri kiitos mielenkiinnostasi ja neuvoistasi! Omistan sykemittarin ja sen avulla olenkin kalorin kulutustani seurannut. Minulla kertyy se 3000 kaloria ihan vahingossakin viikon mittaan, vaikka en olisi pahemmin kaloreita laskenutkaan ja olen pitänyt sitä sopivana kulutuksena minulle :) Kalaöljykapseleita mielelläni söisinkin, mutta opiskelijan budjetilla on hieman halvempaa käyttää tuota oliiviöljyä. Pistän kyllä korvan taakse jos joskus vaikka innostun törsäämään ;) Vettä suurimmaksi osaksi juon ja kuppi kahvia menee aamulla... kaapista löytyy myös tuota vihreää teetä, jota tuleekin sillon tällön lipiteltyä! Upea tuo sun 4 kilon pudotus ja mahtavaa jos blogistani saat motivaatiota! Juuri tämmöiset kommentit lisäävät omaa treenimotivaatiota ;)

    VastaaPoista
  5. no toi on kyllä ihan totta! kyl sitä aikaa aina jostain kaivaa ja onneks lumet alkaa VIHDOIN sulaa, ni pääsee juoksemaan. toivottavasti sullaki se polvi pysyy kunnossa! :) eipä mitää, mä saan susta lisätsemii! eli todellakin kiinnostaa, mä tääl aina kyttäilen vaik oonki välillä niin surkee kommentoija! ;)

    VastaaPoista
  6. Itekkin odotan tota juoksemaan pääsemistä ja mäki toivon että tää polvi kestää nää mun treeni innostumiset! Oot ihana kun sä aina pysyt täällä mukana vaikka mun bloggailu on vähä satunnaista :D Itekkin aina käyn tsekkailemassa sun blogia ja täytyy myöntää etten itekkään mikään maailman paras kommentoija ole.... ;)

    VastaaPoista
  7. Kuulostaa hyvältä! :-) sä Miia motivoit mua ja varmasti monia muita. Treenaat niinkun oikeesti pitää ja näytät hyvältä!

    VastaaPoista
  8. Ihana kuulla! Oon sunkin blogia lueskellut ja säkin alat olla ihan oikeilla raiteilla, mahtavia tuloksiakin jo tullut :) Keep on going!

    VastaaPoista
  9. <3 kiitos ja tsemppii sullekkin!! Tuntuu vaan ihanku oisin jotenkin lihonnut, vaikka en oo. Oon nyt viikon ollut turvoksissa, enkä tiiä mistä se johtuu :o plää. :D

    VastaaPoista
  10. Mullakin kropan ulkonäkö vaihtelee ihan älyttömästi vaikka paino pysyis samana. Esimerkiks menkkojen aikaan, alkoholin nauttimisen tai herkuttelun jälkeen nestettä on niin paljon kertynyt kroppaan, et on ihan turvonnu olo vaikka paino olis täysin sama! Ei kannata pienistä takapakeista ja kropan muutoksista lannistua, siinä mitataan kenellä on sisua painaa loppuun asti ;)

    VastaaPoista
  11. Muttakun mulla ei oo mikään noista nyt syynä, sitä ihmettelenkin. Menkkojen ei pitäis alkaa vielä, en oo juonu enkä herkutellu :/ Oon syöny laktoositonta ja koittanu vähentää viljaa vielä entisestään. En tiiä :/ Noniin, en lannistu :-) Sulla on niin hyvä kroppa nainen!

    VastaaPoista
  12. Ei kannata lannistua vaikka syynä olis mikä, kroppa reagoi niin helposti kaikkeen. Ite jouduin noin vuos sitte ravaamaan lääkärissä jatkuvan huonon olon ja turvotuksen takia ja otettiin kaiken maailman laktoosi ja keliakia kokeet ja loppujen lopuks selvis vaan että mun suoli oli ärtynyt, josta huono olo ja turvotus johtui... sekin parantui itsekseen :) No onhan tän kropan eteen paljon töitä tehtykkin, mutta kiitos kovasti <3

    VastaaPoista
  13. Noniin totta, mulla on just laktoosi-intoleranssi ja epäilen myös jotain viljaherkkyyttä tms. Laktoosi-intoleranssi ja keliakia kulkee aika usein käsi kädessä. No niin oot tehnykki paljon työtä ja sulla on tosi hyvä itsekuri! :) <3

    VastaaPoista
  14. Toivottavasti löytyis syy mistä nää sun vaivat johtuu! Ja usko tai älä niin kyllä täälläkin välillä itsekurin kanssa tapellaan... mutta mahtava fiilis tulee kun saa pidettyä itsensä kurissa ja niin niitä tuloksiakin syntyy :)

    VastaaPoista